ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Πώς θα τονώσετε τη σεξουαλική σας αυτοπεποίθηση

Αρκετές γυναίκες ταλαιπωρούνται από ανασφάλειες σχετικά με την εμφάνισή τους και το βάρος τους ειδικότερα και οι ανασφάλειες αυτές έρχονται στην επιφάνεια κυρίως κατά την ερωτική επαφή.

Πώς θα τονώσετε τη σεξουαλική σας αυτοπεποίθηση

Η χαμηλή αυτοπεποίθηση και η κακή εικόνα σώματος μπορεί να κάνει τη γυναίκα να αποφεύγει συστηματικά το σεξ, ακόμη κι όταν έχει ανεβασμένη ερωτική διάθεση.

Η ειδικός σε θέματα σεξ Τρέισι Κοξ μοιράζεται μερικές βασικές συμβουλές που θα βοηθήσουν κάθε γυναίκα να τονώσει τη σεξουαλική της αυτοπεποίθηση.

1. Επιρροή από το οικογενειακό/φιλικό περιβάλλον

Η κακή εικόνα σώματος διαμορφώνεται από τα παιδικά ακόμη χρόνια. Ένα κορίτσι που δέχθηκε από την οικογένεια και το περιβάλλον αυστηρή κριτική για τα κιλά του ή ένα κορίτσι που μεγάλωσε με πρότυπο μια μητέρα που κάνει συνεχώς δίαιτα δύσκολα θα αγαπήσει το σώμα του μεγαλώνοντας. Κάθε γυναίκα θα πρέπει να διαχωρίζει τη δική της γνώμη για το σώμα της από τη γνώμη τρίτων και να υπερασπίζεται το σώμα της σαν δική της επιλογή.

2. Πρότυπα της κοινωνίας και των Μέσων

Όταν μια γυναίκα μπαίνει στη διαδικασία να ενστερνιστεί τα πρότυπα που βλέπει στα περιοδικά ή να συγκριθεί με τις πρωταγωνίστριες της τηλεόρασης είναι σχεδόν απίθανο να δεχτεί για τον εαυτό της ακόμη και την παραμικρή απόκλιση από αυτές τις εικόνες. Διατηρώντας μια υγιή απόσταση από αυτά τα πρότυπα, θα καταλάβει ότι στον πραγματικό κόσμο η ομορφιά έχει εκατοντάδες διαφορετικές εκφάνσεις και πως σίγουρα και η ίδια διαθέτει κάποια από αυτές.

3. Περισσότερο, όχι λιγότερο, σεξ

Η αποχή από το σεξ και η κακή εικόνα σώματος δημιουργούν ένα φαύλο κύκλο απογοήτευσης. Αντιθέτως, οι ικανοποιητικές σεξουαλικές εμπειρίες και η ελεύθερη έκφραση της σεξουαλικότητας ενισχύουν την αυτοπεποίθηση και οδηγούν σε ολοένα και καλύτερες εμπειρίες.

4. Πιο ενεργός ρόλος στο σεξ

Όταν το μυαλό είναι απασχολημένο με αρνητικές σκέψεις, η σεξουαλική εμπειρία χαρακτηρίζεται κυρίως από στρες παρά από ευχάριστα συναισθήματα. Λαμβάνοντας έναν πιο ενεργό ρόλο, για παράδειγμα μιλώντας ανοιχτά για το τι θέλει και τι όχι μια γυναίκα στο σεξ, η σεξουαλική εμπειρία μετατρέπεται σε κάτι θετικό και το άγχος για την εικόνα σώματος γίνεται δευτερεύον και σταδιακά εξαφανίζεται.

Διαβάστε επίσης:

Προφυλακτικά: Πόσο ασφαλή για την υγεία είναι κάποια συστατικά τους;
Οργασμική διαταραχή στις γυναίκες: Πού οφείλεται; Υπάρχει λύση;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ