ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Στυτική δυσλειτουργία: Πόσο αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου

Μια νέα επιστημονική μελέτη που εκπονήθηκε από Αμερικανούς ερευνητές και δημοσιεύεται στην Επιθεώρηση Σεξουαλικής Ιατρικής (Journal of Sexual Medicine) καταδεικνύει ότι η στυτική δυσλειτουργία όχι μόνο αποτελεί σοβαρό πλήγμα για τη σεξουαλική ζωή του άντρα αλλά μπορεί να οδηγήσει και στον πρόωρο θάνατο.

Στυτική δυσλειτουργία: Πόσο αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου

Η εξήγηση πίσω από τη συσχέτιση στυτικής δυσλειτουργίας και πρόωρου θανάτου είναι τα καρδιαγγειακά προβλήματα, καθώς τα προβλήματα στύσης αποτελούν σημαντικότατο δείκτη για τον καρδιαγγειακό κίνδυνο, επισημαίνουν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μισισίπι.

Σύμφωνα με τα νέα ευρήματα, οι άντρες που εκδηλώνουν στυτική δυσλειτουργία έχουν 70% περισσότερες πιθανότητες να χάσουν πρόωρα τη ζωή τους.

Βάσει της διαπίστωσης αυτής, οι ερευνητές συνιστούν οι άντρες να κάνουν προληπτικό έλεγχο και να λαμβάνουν ίσως και αγωγή για επιπλοκές που μπορεί να τους στερήσουν χρόνια ζωής.

bigstock Heart Attack Pain In The Huma 95779373

Η στυτική δυσλειτουργία θεωρείται από πολλούς διαταραχή που εμφανίζεται κυρίως στις μεγάλες ηλικίες, ωστόσο τα διαθέσιμα στατιστικά δείχνουν ότι σχεδόν 20% του αντρικού πληθυσμού κάτω των 40 ετών (στις ΗΠΑ τουλάχιστον) αντιμετωπίζει προβλήματα στύσης.

Οι επιστήμονες γνωρίζουν εδώ και καιρό ότι η στυτική δυσλειτουργία συνδέεται άμεσα με καρδιαγγειακές επιπλοκές, όπως η υπέρταση και η υπερλιπιδαιμία. Η στυτική δυσλειτουργία αναγνωρίζεται επίσης ως παράγοντας κινδύνου για το εγκεφαλικό και τη στεφανιαία νόσο.

Στο πλαίσιο της νέας μελέτης, οι ερευνητές υπολόγισαν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου σε άντρες που έχουν εκδηλώσει στυτική δυσλειτουργία αφού ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν σε δείγμα 1.790 αντρών ηλικίας 20 έως 85 ετών.

Διαβάστε επίσης:

Στυτική δυσλειτουργία; Πενταπλάσιες οι πιθανότητες ότι πάσχετε και από...
Δόντια και στυτική δυσλειτουργία: Πώς συνδέονται
Κακή στύση: Για ποια σοβαρή πάθηση προειδοποιεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ