ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Γιατί δε θέλει να κάνουμε sex;

Μπορεί στο μυαλό των περισσότερων γυναικών να υπάρχει η αντίληψη πως οι άνδρες σκέφτονται συνέχεια το σεξ και πως είναι η πρώτη σκέψη που κάνουν όταν ξυπνούν και η τελευταία πριν κοιμηθούν.

Γιατί δε θέλει να κάνουμε sex;

Δικαιολογίες, όπως «Έχω πονοκέφαλο», «Νυστάζω, είμαι κουρασμένος», φαντάζουν περισσότερο γυναικείες προφάσεις ώστε να αποφύγουν το σεξ.

Τι γίνεται όμως, όταν εσείς θέλετε να κάνετε σεξ, ενώ ο σύντροφός σας όχι;

Προτού σας πιάσει πανικός και αρχίσετε να τον πυροβολείτε ή να σκέφτεστε πως δεν του αρέσετε πια, πως δεν είστε ελκυστική και να σας πλημμυρίζει η ανασφάλεια και η αγωνία για το μήπως έχει βρει άλλη, καλό θα ήταν να γνωρίζετε ποιοι είναι μερικοί από τους παράγοντες που μπορεί να σκοτώσουν τη λίμπιντο του.

Η έλλειψη ύπνου: Η έλλειψη ύπνου μπορεί αν δημιουργήσει έντονη κόπωση και έτσι, το να κοιμηθεί κανείς φαντάζει πιο δελεαστικό από το να επιδοθεί σε σεξουαλική δραστηριότητα.

Το υπερβολικό στρες, το άγχος και η κατάθλιψη: Προβλήματα στη δουλειά, στην οικογένεια, το πένθος, η οικονομική ανασφάλεια, μπορεί να μειώσουν την επιθυμία του για σεξ.

Ο αυνανισμός: Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις ανδρών, που βρίσκουν διέξοδο στον αυνανισμό, πράγμα που γίνεται εις βάρος των σεξουαλικών του επαφών. Μάλιστα, μπορεί να συνοδεύεται από τον εθισμό στο πορνό και να καταλήξει όλο αυτό μία καταναγκαστική, εθιστική συμπεριφορά.

Η σεξουαλική δυσλειτουργία: Οι άνδρες που αντιμετωπίζουν κάποιο στυτικό πρόβλημα ή που εκσπερματίζουν πιο γρήγορα απ’ ότι θα ήθελαν ή πολύ αργά, μπορεί να κυριεύονται από φόβο και ανασφάλεια, με αποτέλεσμα να αποφεύγουν τις σεξουαλικές επαφές, ώστε να μην εκτεθούν στα μάτια σας στην περίπτωση που τους ξανασυμβεί το ίδιο.

Το κακό σεξ και η συνήθεια: Πολλά ζευγάρια δυσκολεύονται να εκφράσουν ανοιχτά τις ερωτικές τους επιθυμίες, τις σκέψεις τους, τις φαντασιώσεις τους και δεν νιώθουν άνετα στο να ζητήσουν από το σύντροφό τους αυτό που πραγματικά θέλουν στο σεξ. Ταυτόχρονα, η απουσία της πρόκλησης, η ρουτίνα, το βόλεμα, η παραμέληση της εικόνας, οδηγούν συχνά στην απομυθοποίηση και μπορεί να επηρεάσουν άμεσα την ερωτική του διάθεση.

bigstock Sex 83258288

Η έλλειψη επικοινωνίας και οι συγκρούσεις στη σχέση: Αν νομίζατε πως η ερωτική διάθεση των ανδρών δεν επηρεάζεται από τη μεταξύ σας σχέση είστε γελασμένες. Η κριτική, η χρέωση, οι καυγάδες, η έλλειψη σεβασμού και η υποτίμηση, μπορεί να τον απομακρύνουν από κοντά σας, τόσο συναισθηματικά όσο και σεξουαλικά.

Ορμονικές αλλαγές: τα χαμηλά επίπεδα της τεστοστερόνης, μίας ορμόνης που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην σεξουαλική επιθυμία, όπως και η υπερβολική προλακτίνη, μπορεί να οδηγήσουν στην απώλεια της όρεξης για σεξ.

Η λήψη φαρμακευτικής αγωγής, όπως είναι τα αντικαταθλιπτικά, τα αγχολυτικά ή τα αντιϋπερτασικά φάρμακα, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την σεξουαλική επιθυμία του συντρόφου σας, προκαλώντας μάλιστα πολλές φορές και σεξουαλική δυσλειτουργία.

Ό,τι και από τα παραπάνω αν συμβαίνει, στην περίπτωση που βλέπετε τις ερωτικές σας επαφές να αραιώνουν και να μην σας ικανοποιούν πια, καλό θα ήταν σε πρώτη φάση αν συζητήσετε μαζί του ειλικρινά και ήρεμα, σχετικά με το πώς νιώθετε ο ένας για τον άλλο, αλλά και για τους προβληματισμούς και τις σκέψεις σας.

Τέλος, η αναζήτηση βοήθειας από ειδικό στα θέματα σεξουαλικής υγείας, θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά τη σχέση σας.

Πηγή: Askitis.gr

Διαβάστε επίσης:

Πότε φτάνει μια σχέση στη σεξουαλική της κορύφωση

Τα 10 συχνότερα σεξουαλικά ψέματα

Πώς αλλάζει μια σχέση μετά την απιστία