ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Το προφυλακτικό του μέλλοντος είναι λεπτό όσο μια ανθρώπινη τρίχα!

Ο ισχυρισμός ότι το ασφαλές σεξ δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα ευχάριστο σύντομα θα καταστεί παντελώς αβάσιμος, χάρη στο σχεδόν... αόρατο προφυλακτικό!

Το προφυλακτικό του μέλλοντος είναι λεπτό όσο μια ανθρώπινη τρίχα!

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία κατάφεραν να αποσπάσουν τη νανοκυτταρίνη, μια πανάλαφρη στερεά ουσία, από ένα είδος χλόης και τη χρησιμοποίησαν συνδυαστικά με το λάτεξ για την κατασκευή ενός πρωτοποριακού προφυλακτικού που υπόσχεται μέγιστη ασφάλεια αλλά και απόλαυση στο σεξ.

Οι επιστήμονες, με τον καθηγητή Ντάρεν Μάρτιν του Ινστιτούτου Εμβιομηχανικής και Νανοτεχνολογίας επικεφαλής, διαπίστωσαν ότι η νανοκυτταρίνη από τη χλόη του γένους spinifex βελτίωσε σημαντικά τις φυσικές ιδιότητες του λάτεξ, του υλικού που χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον για την κατασκευή προφυλακτικών.

researcher stretches latex spinifix

Το νέο προφυλακτικό είναι πολύ πιο λεπτό, πιο ανθεκτικό και πιο ελαστικό από τα κοινά προφυλακτικά που κυκλοφορούν στην αγορά σήμερα.

Ένα κοινό προφυλακτικό έχει πάχος 0,049 έως 0,121 χιλιοστά. Ο Μάρτιν ευελπιστεί πως το νέο προφυλακτικό θα είναι περίπου 30% πιο λεπτό, ενώ παράλληλα θα πληροί τις προϋποθέσεις ασφαλείας των προφυλακτικών που κυκλοφορούν στην αγορά.

Στο πλαίσιο των δοκιμών αντοχής που διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι το νέο προφυλακτικό είναι εξαιρετικά ανθεκτικό τόσο ως προς τη χωρητικότητά του όσο και ως προς την πίεση που μπορεί να δεχτεί, αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου.

Η χρήση της νανοτεχνολογίας για την κατασκευή προφυλακτικών εκτιμάται ότι μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του κόστους παραγωγής, άρα και μείωση της τιμής διάθεσης. Η παράμετρος αυτή, σε συνδυασμό με τις «ελκυστικές» ιδιότητες των προφυλακτικών –αντοχή και αυξημένη αίσθηση– θα προωθήσει επίσης την ευρύτερη χρήση του δημοφιλούς μέσου αντισύλληψης, επιφέροντας μείωση στους δείκτες σεξουαλικώς μεταδιδόμενων λοιμώξεων.

Διαβάστε επίσης:

Προφυλακτικά: Πόσο ασφαλή για την υγεία είναι κάποια συστατικά τους;

Πέντε λόγοι που οι άνδρες δεν φορούν προφυλακτικό

Προφυλακτικό με ραβδώσεις & γυναικεία ερωτική απόλαυση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ