ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Τα 5 μυστικά των ζευγαριών που κάνουν τέλειο σεξ μετά από πολλά χρόνια σχέσης

Τα 5 μυστικά των ζευγαριών που κάνουν τέλειο σεξ μετά από πολλά χρόνια σχέσης

Είναι σύνηθες φαινόμενο η σεξουαλική ζωή του ζευγαριού στην αρχή της σχέσης να είναι συναρπαστική και το σεξ πολύ συχνό. Με τον καιρό, όμως, το πάθος «ξεθωριάζει» και συχνά δίνει τη θέση του στη ρουτίνα.

Τα στατιστικά δείχνουν ότι το 57% των αντρών που διατηρούν μακροχρόνια σχέση δεν είναι ικανοποιημένοι με τη σεξουαλική τους ζωή. Αυτό τουλάχιστον δείχνει μια νέα έρευνα που εκπονήθηκε από επιστήμονες στο αμερικανικό Πανεπιστήμιο Τσάπμαν.

Ωστόσο, ποσοστό 32% των συμμετεχόντων στην ίδια έρευνα δήλωσαν πως η σεξουαλική τους ζωή είναι το ίδιο ενδιαφέρουσα και το σεξ εξίσου παθιασμένο όσο τους πρώτους έξι μήνες της σχέσης!

bigstock Married Couple Kissing In Bed 112343099

Όπως είναι φυσικό, οι επιστήμονες θέλησαν να εξερευνήσουν βαθύτερα τις συνήθειες των ζευγαριών της δεύτερης κατηγορίας. Ποιες είναι αυτές;

1. Εκφράζουν την τρυφερότητά τους κάθε μέρα, όλη μέρα

Παραδόξως, ο παράγοντας που φάνηκε να «προβλέπει» με μεγαλύτερη βεβαιότητα τη σεξουαλική ικανοποίηση των ζευγαριών δεν είχε άμεσα σχέση με το σεξ! Η στοργή και η καλή σχέση των ζευγαριών εκτός κρεβατοκάμαρας, σύμφωνα με τις απαντήσεις των συμμετεχόντων, συνδέεται με μια πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή σε βάθος χρόνου. Τα κομπλιμέντα, οι τρυφερές αγκαλιές και η συχνή επικοινωνία μέσα στην ημέρα καλλιεργούν ένα μόνιμο κλίμα ερωτισμού εξαιρετικά ευνοϊκό για τη σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού που διατηρεί πολυετή σχέση.

2. Μιλούν για το σεξ

Ποσοστό μικρότερο από 40% των αντρών που συμμετείχαν στη μελέτη δήλωσαν πως έχουν εκφράσει ανοιχτά κάποια ερωτική τους επιθυμία στη σύντροφό τους το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο, όσο περισσότερο μιλούσαν τα ζευγάρια για το σεξ (π.χ. να προτείνουν μια καινούργια στάση στο σεξ, να «επαινούν» τις επιδόσεις του/της συντρόφου ή να ζητούν τη γνώμη του/της συντρόφου), τόσο πιο ικανοποιημένα ήταν από τη σεξουαλική τους ζωή.

3. Εστιάζουν στο γυναικείο οργασμό

Δυστυχώς ή ευτυχώς, ο γυναικείος οργασμός φαίνεται να έχει μεγαλύτερη «βαρύτητα» σε σύγκριση με τον αντρικό. Ίσως το εύρημα αυτό σχετίζεται με το γεγονός ότι περισσότερες γυναίκες παρά άντρες αντιμετωπίζουν δυσκολίες να φτάσουν σε οργασμό. Συγκεκριμένα, μόλις το 66% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι φτάνουν σε οργασμό αρκετά συχνά όταν κάνουν σεξ.

4. Αποφεύγουν τη ρουτίνα

Τα ζευγάρια που δοκιμάζουν καινούργια πράγματα στο σεξ, από το πιο απλό όπως μια διαφορετική στάση στο σεξ έως πιο «εξωτικά» τεχνάσματα όπως τα ερωτικά βοηθήματα, είναι δύσκολο να βαρεθούν. Καλό είναι λοιπόν τα ζευγάρια να τολμούν πότε-πότε κάτι νέο αν θέλουν να κρατήσουν ζωντανό το πάθος.

5. Προετοιμάζουν κατάλληλα το έδαφος

Όσο κλισέ κι αν ακούγεται, μερικά αρωματικά κεριά σε συνδυασμό με την κατάλληλη μουσική υπόκρουση μπορούν να κάνουν θαύματα! Εάν το περιβάλλον προωθεί την οικειότητα μεταξύ των δύο συντρόφων, τότε η διάθεσή τους θα είναι σίγουρα πιο ρομαντική και πιο ερωτική, υποστηρίζουν οι ερευνητές. Ας μην θεωρούμε την κίνηση αυτή αυτονόητη, αφού μόλις το 17% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι μπαίνουν στον κόπο να φτιάξουν ατμόσφαιρα όταν βρίσκονται με τον/την σύντροφό τους.

Διαβάστε επίσης:

Σεξ με τον πρώην: Πώς μας επηρεάζει ψυχολογικά;

Στοματικό σεξ: Πόσοι άντρες και πόσες γυναίκες το... τολμούν;

Οι 3 γυναικείες «σεξουαλικές αμαρτίες»