ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Σεξ με πρόγραμμα: Τα υπέρ και τα κατά

Σεξ με πρόγραμμα: Τα υπέρ και τα κατά

Δεν ακούγεται καθόλου ρομαντικό να προγραμματίζει ένα ζευγάρι την ακριβή ημέρα και ώρα της σεξουαλικής συνεύρεσης, ωστόσο σήμερα το φαινόμενο είναι πιο συχνό από ποτέ.

Ο αυξημένος φόρτος εργασίας αλλά και οι οικογενειακές υποχρεώσεις, οι δουλειές του σπιτιού και τα λοιπά καθήκοντα που πρέπει να διεκπεραιώσει το ζευγάρι σε καθημερινή βάση δεν αφήνουν πολύ χρόνο για χαλάρωση και ευελιξία, οπότε ίσως το σεξ με πρόγραμμα είναι η μόνη λύση για να εξασφαλίσουν οι δύο σύντροφοι λίγο χρόνο μαζί.

«Για ορισμένα ζευγάρια, το πρόγραμμα στο σεξ λειτουργεί πολύ καλά, καθώς απολαμβάνουν την προσμονή και νιώθουν ότι αποτελούν προτεραιότητα», δηλώνει η sex therapist Βανέσσα Μαρίν.

Από την άλλη, σύμφωνα με την ειδικό, άλλα ζευγάρια δεν είναι πρόθυμα να το δοκιμάσουν, καθώς το πρόγραμμα τα κάνει να αισθάνονται ότι το σεξ γίνεται υποχρέωση.

bigstock Sex Reminder 48470423

Σε κάθε περίπτωση, εάν οι δύο σύντροφοι δεν είναι αρνητικοί απέναντι στην ιδέα, μπορούν να πειραματιστούν για να δουν αν τους ταιριάζει.

Αυτό που επισημαίνει η Μαρίν είναι ότι όλα τα ζευγάρια θα πρέπει να σχεδιάζουν να περνούν μαζί ποιοτικό χρόνο μέσα στην ημέρα. Ακόμη και τα πιο πολυάσχολα ζευγάρια πρέπει να αφιερώνουν 20 λεπτά με κλειστή την τηλεόραση και κλειστά τα κινητά σε καθημερινή βάση για λίγη συζήτηση ή μερικές τρυφερές αγκαλιές.

Διαβάστε επίσης:

Περιστασιακό σεξ: Ωφέλιμο ή επιβλαβές για την ψυχολογία μας;

Απιστία: Σε ποιες περιπτώσεις «απαγορεύεται» να τη συγχωρήσετε

Το ψυχολογικό μυστικό της ερωτικής έλξης

BEST OF NETWORK

Ρωτήστε τον γιατρό

PlusQueen