ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Μέγεθος πέους: Πόσο μετράει για τις γυναίκες – Οι επιστήμονες απαντούν!

Την απάντηση στο αιώνιο ερώτημα δίνουν ερευνητές από την Αυστραλία!

Μέγεθος πέους: Πόσο μετράει για τις γυναίκες – Οι επιστήμονες απαντούν!

Επιστήμονες από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας, το Πανεπιστήμιο Μονάς και το Πανεπιστήμιο Λα Τρομπ πειραματίστηκαν χρησιμοποιώντας εικόνες που έχουν παραχθεί από υπολογιστή ώστε να εξετάσουν εάν το μέγεθος του πέους επηρεάζει το πόσο ελκυστικό θεωρούν οι γυναίκες το ανδρικό σώμα αλλά και ποιος είναι η βαθμός επιρροής του παράγοντα αυτού στο παιχνίδι της ερωτικής έλξης σε σχέση με το ύψος και το σχήμα του κορμού (αναλογία ώμων-μέσης).

bigstock Big Penis 65139964

Οι ερευνητές σχεδίασαν 343 τρισδιάστατα μοντέλα του ανδρικού σώματος, τα οποία διέφεραν μεταξύ τους ως προς το σχήμα του κορμού, το ύψος και το μέγεθος του πέους. Στη συνέχεια, ζήτησαν από μια ομάδα 105 γυναικών να αξιολογήσει 53 αντιπροσωπευτικά δείγματα που προβάλλονταν σε πραγματικό μέγεθος επάνω σε έναν τοίχο, με την κάθε γυναίκα να βλέπει ένα μοντέλο τη φορά και να βαθμολογεί πόσο ελκυστικό το βρίσκει, σε κλίμακα από το ένα έως το επτά.

Σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύονται στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), το μέγεθος του πέους (σε χάλαση) πράγματι επηρεάζει το πόσο θελκτικό θεωρεί το ανδρικό κορμί μια γυναίκα.

Αν και έχει επιβεβαιωθεί στο πλαίσιο παλαιότερων μελετών ότι το κάθε χαρακτηριστικό μεμονωμένα (μέγεθος πέους, ύψος, σχήμα κορμού) επηρεάζει την εικόνα που σχηματίζει η γυναίκα για το ανδρικό σώμα, δεν είχε εξεταστεί μέχρι σήμερα ποιο από τα τρία γνωρίσματα καθορίζει σε μεγαλύτερο βαθμό την ερωτική έλξη.

bigstock Young Boy With Meter 72159199

Σύμφωνα με τις απαντήσεις των γυναικών και τις ακόλουθες αναλύσεις των ερευνητών, το μέγεθος του πέους καθορίζει την ερωτική έλξη στον ίδιο βαθμό με το ύψος, ωστόσο το σχήμα του κορμού φάνηκε να είναι ο παράγοντας που «προβλέπει» με τη μεγαλύτερη ακρίβεια τις προτιμήσεις των γυναικών.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι ο «συνδυασμός» των τριών παραμέτρων επηρέασε σημαντικά τις βαθμολογίες των γυναικών. Οι συμμετέχουσες είχαν την τάση να προτιμούν τα πιο «προικισμένα» μοντέλα, ωστόσο οι βαθμολογίες που έδωσαν ήταν υψηλότερες εάν το μεγάλο μέγεθος του πέους συνδυαζόταν με μεγαλύτερο ύψος και μεγαλύτερο πλάτος ώμων.

Διαβάστε επίσης:

Ανδρικό μόριο: Μέγεθος σε χάλαση και μέγεθος σε στύση - Υπάρχει σχέση;

Μέγεθος πέους: Πώς επηρεάζει την ερωτική ζωή των Ελλήνων

Το ιδανικό μέγεθος του πέους ανά ηλικία και η μικροφαλλία (πίνακας)