ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Το χαρακτηριστικό που κάνει τον άνδρα ελκυστικό για μια γυναίκα

Το χαρακτηριστικό που κάνει τους άνδρες πιο ελκυστικούς για τις γυναίκες προκειμένου αυτές να «ποντάρουν» σε μακροχρόνια σχέση, αποκαλύπτει νέα επιστημονική έρευνα.

Το χαρακτηριστικό που κάνει τον άνδρα ελκυστικό για μια γυναίκα

Οι ψυχολόγοι του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνα μελέτησαν πώς αντιδρούσαν οι άνθρωποι –άνδρες και γυναίκες– μαθαίνοντας για την ικανότητα ενός υποψήφιου συντρόφου να διηγείται όμορφες .

Η ικανότητα αυτή καθιστούσε τους άνδρες πολύ πιο ελκυστικούς συντρόφους για τις γυναίκες, δεν επηρέαζε όμως τη γνώμη των ανδρών για όσες διέθεταν ή όχι την συγκεκριμένη ικανότητα.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές Melanie Green από το Πανεπιστήμιο του Buffalo και John Donahue από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνα η ικανότητα αυτή του άνδρα, δεν είναι απλά κάτι που συμβάλλει σε ένα καλύτερο διάλογο.

bigstock Young Happy Couple In Love At 102287858

Το να μπορεί ένας άνδρας να διηγείται ιστορίες ενισχύει την κοινωνική του θέση και τον βοηθά να προσελκύσει συντρόφους σε μακροχρόνιες σχέσεις. Κατά μία έννοια η ικανότητα αυτή συνδέεται από τις γυναίκες με την ικανότητα του να επηρεάζει τους άλλους και να κερδίζει θέσεις εξουσίας.

Όπως αναφέρουν στην έρευνά τους που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Personal Relationships, οι άνδρες με την ικανότητα να είναι παραμυθάδες εκλαμβάνονταν ως πιο δημοφιλείς, άξιοι θαυμασμού και καλοί ηγέτες.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες έβρισκαν αυτό το χαρακτηριστικό ελκυστικό και σε ένα φίλο, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι οι άνδρες που δεν το διέθεταν ήταν λιγότερο επιθυμητοί για φίλοι.

Διαβάστε επίσης:

Πώς θα καταλάβεις ότι έχεις βρει τον ιδανικό σύντροφο

Ο ψυχολόγος αποδομεί 4 παραδοσιακούς «νόμους της ερωτικής έλξης»

Δέκα λόγοι που οι άνδρες απατούν τη σύντροφό τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ