ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Αντρικός vs. γυναικείος οργασμός: Όσα θέλετε να μάθετε μέσα από ένα βίντεο!

Εδώ και αρκετές δεκαετίες οι επιστήμονες πασχίζουν να αποκαλύψουν τα μυστικά του οργασμού, ωστόσο η ακριβής λειτουργία και χρησιμότητά του παραμένουν ασαφείς.

Αντρικός vs. γυναικείος οργασμός: Όσα θέλετε να μάθετε μέσα από ένα βίντεο!

Μέσα από το τελευταίο βίντεο της δημοφιλούς σειράς ASAPScience θα πάρετε απαντήσεις σε μερικά από τα βασικότερα ερωτήματα που αφορούν τον αντρικό και το γυναικείο οργασμό.

Αρχικά, μια βασική διαφορά που παρατηρείται ανάμεσα στα δύο φύλα είναι η διάρκεια του οργασμού. Οι γυναίκες απολαμβάνουν σε γενικές γραμμές τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα οργασμού, ενώ στους άντρες η κορύφωση διαρκεί 3-10 δευτερόλεπτα. Βέβαια, οι άντρες αντισταθμίζουν αυτό το «μειονέκτημα» με τη μεγαλύτερη συχνότητα οργασμών σε σύγκριση με τις γυναίκες.

Μια αξιοσημείωτη ομοιότητα μεταξύ αντρών και γυναικών είναι η εγκεφαλική αποτύπωση του οργασμού. Αν και ενεργοποιούνται διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου κατά την ερωτική διέγερση, το μοτίβο εγκεφαλικής δραστηριότητας τη στιγμή της κορύφωσης φαίνεται να είναι λίγο-πολύ το ίδιο σε άντρες και γυναίκες.

Επίσης, πλέον γνωρίζουμε ότι φαινόμενα που μέχρι πρόσφατα είχαν θεωρηθεί αποκλειστικό «προνόμιο» είτε των αντρών είτε των γυναικών εκδηλώνονται και στα δύο φύλα. Συγκεκριμένα, αρκετές γυναίκες έχουν βιώσει νυχτερινό οργασμό (ενώ είχε θεωρηθεί ότι κάτι τέτοιο παρατηρείται μόνο στους άντρες), ενώ ο πολλαπλός οργασμός που είχε ταυτιστεί με το γυναικείο φύλο έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να συμβεί και στους άντρες.

Δείτε κι αυτό:

Η επιστήμη του αντρικού οργασμού μέσα από ένα animation!

Τι συμβαίνει στο γυναικείο σώμα τη στιγμή του οργασμού (γράφημα)

Ποιοι άντρες καταφέρνουν να πετύχουν πολλαπλούς οργασμούς και γιατί