ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Στυτική δυσλειτουργία: Πώς θα βελτιώσετε τις επιδόσεις σας στο σεξ

Στυτική δυσλειτουργία: Πώς θα βελτιώσετε τις επιδόσεις σας στο σεξ

Η στυτική δυσλειτουργία είναι η συνεχής ή περιοδική αδυναμία επίτευξης ή διατήρησης της στύσης, προκειμένου να υπάρξει μία επιτυχημένη σεξουαλική επαφή.

Η αδυναμία στύσης εμφανίζεται όλο και πιο συχνά σε νεαρές ηλικίες, αυξάνει κατακόρυφα μετά την ηλικία των 40 ετών και υπολογίζεται ότι πλήττει περίπου το 60% των ανδρών άνω των 60 ετών.

Υπολογίζεται ότι μόλις το 20% των ανδρών που αντιμετωπίζουν προβλήματα στύσης απευθύνονται στους ειδικούς, αν και υπάρχει κάποιου είδους θεραπεία για το 98% των περιπτώσεων.

 bigstock Can We Make This Up 87482777

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας, η γυμναστική θα πρέπει να έχει σημαντικό ρόλο στη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που είναι υγιείς και σωματικά δραστήριοι έχουν καλύτερη στύση και σεξουαλική λειτουργία από όσους προτιμούν τη θαλπωρή του καναπέ.

Πιο συγκεκριμένα, οι ειδικοί παρακολούθησαν συνολικά 505 άνδρες, με μέση ηλικία από 43 έως 69 ετών, για ένα διάστημα από οκτώ εβδομάδες μέχρι δύο χρόνια. Από αυτούς, επιλέχθηκαν τυχαία 292 εθελοντές, που κλήθηκαν να κάνουν ένα συνδυασμό αερόβιων και πυελικών ασκήσεων.

Όταν οι επιστήμονες προχώρησαν σε μέτρηση της στυτικής λειτουργίας, χρησιμοποιώντας τον Διεθνή Δείκτη Στυτικής Λειτουργίας, βρήκαν ότι οι άνδρες που έκαναν γυμναστική είχαν καλύτερες σεξουαλικές επιδόσεις, σε σύγκριση με τους άνδρες που δεν ασκούνταν.

Σύμφωνα με τον Δρα Landon Trost, καθηγητή στο Τμήμα Ανδρολογίας και Ανδρικής Στειρότητας στη Mayo Clinic στο Ρότσεστερ της Μινεσότα, η άσκηση θα πρέπει να αρχίσει να χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας σε συνδυασμό με την φαρμακευτική αγωγή.

Τα ευρήματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό «British Journal of Sports Medicine».

 

Διαβάστε επίσης:

Ο κίνδυνος στυτικής λειτουργίας φαίνεται στα... πόδια

Για ποια ασθένεια προειδοποιεί η στυτική δυσλειτουργία στα 40

Σε πόση ώρα μπορεί ο άντρας να φτάσει ξανά σε στύση μετά τον οργασμό

BEST OF NETWORK

Ρωτήστε τον γιατρό

PlusQueen