ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Τα έξι DON’Ts του πρώτου ραντεβού

Η πρώτη εντύπωση δύσκολα αλλάζει, οπότε αν δεν πάει καλά το πρώτο ραντεβού δύσκολα υπάρχει μέλλον με το αντικείμενο του πόθου.

Τα έξι DON’Ts του πρώτου ραντεβού

Γι’ αυτό οι ειδικοί δίνουν τις συμβουλές τους, επισημαίνοντας τι πρέπει να αποφύγετε για να μην καταδικάσετε τη σχέση από την πρώτη κιόλας συνάντηση. Η ψυχολόγος Ρέιτσελ Μακλιν παρουσιάζει τι δεν πρέπει να κάνετε, για να μην καταστρέψετε το πρώτο ραντεβού.

1. Μην κάνετε το ραντεβού να μοιάζει με συνέντευξη

Εάν έχετε ετοιμάσει πολυσέλιδη λίστα με ερωτήσεις, αφήστε την στο σπίτι. Ο καταιγισμός ερωτήσεων κάνει τον άλλο να αισθάνεται ότι τον ανακρίνουν ή ότι είναι υποψήφιος για κάποια θέση εργασίας. Αφήστε τη συζήτηση να κυλήσει φυσικά, αναζητώντας θέματα που ενδιαφέρουν και τους δύο.

bigstock Couple at restaurant 87477242

2. Μην φέρεστε ανταγωνιστικά

Δεν κάνουμε διαγωνισμό εδώ... Σίγουρα στόχος είναι να εντυπωσιάσετε και να τονίσετε τα επιτεύγματα ή τα θετικά σας στοιχεία, μην το κάνετε όμως σε υπερβολικό βαθμό ούτε με μορφή κόντρας.

3. Μην αφήνετε την απαισιοδοξία σας να βγει προς τα έξω

Η απαισιοδοξία λειτουργεί πολλές φορές σαν αυτοεκπληρούμενη προφητεία, οπότε αν η στάση σας είναι αρνητική μην περιμένετε να έχει θετική έκβαση το ραντεβού. Επίσης, σε κανέναν δεν αρέσουν οι μίζεροι άνθρωποι, οπότε μην αφήσετε να γίνει αυτός ο λόγος που μετά το πρώτο ραντεβού δεν θα ακολουθήσει και δεύτερο.

4. Μην παραμελείτε τη γλώσσα του σώματος

Προσέξτε να μην αφήνετε τους ώμους σας να γέρνουν προς τα εμπρός και μην σταυρώνετε τα χέρια σας, καθώς οι στάσεις αυτές αποπνέουν θλίψη, έλλειψη αυτοπεποίθησης και αμυντική στάση. Πολλές φορές η γλώσσα του σώματος μετράει περισσότερο κι αυτό αυτά που λέμε.

5. Μην μιλάτε με σαρκασμό

Μπορεί στις παρέες σας ο σαρκασμός σας να κάνει τους άλλους να γελάνε, όμως κάποιος που δεν σας γνωρίζει καλά μπορεί να θεωρήσει αυτή τη συμπεριφορά προσβλητική.

6. Μην στείλετε άπειρα μηνύματα μετά

Αποφύγετε να στείλετε απανωτά μηνύματα μετά το ραντεβού για να πείτε πόσο καλά περάσατε ή να εκφράσετε την επιθυμία σας για μια δεύτερη συνάντηση. Όπως ο καταιγισμός ερωτήσεων (βλέπε 1), έτσι και ο καταιγισμός μηνυμάτων μπορεί να θεωρηθεί κουραστικός ή να εκληφθεί ως ένδειξη απελπισίας.

Δείτε κι αυτό:

Σε πόσα λεπτά «κρίνεται» η τύχη του πρώτου ραντεβού;