ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Νέα έρευνα αποκαλύπτει τον πραγματικό (και απρόσμενο) λόγο που ερωτευόμαστε!

Εντυπωσιακή εμφάνιση, κοινωνικό στάτους, αίσθηση του χιούμορ... Είναι πολλοί οι λόγοι που μπορεί να μας κάνουν να νιώσουμε ερωτική έλξη για έναν άνθρωπο – ή τουλάχιστον έτσι νομίζουμε!

Νέα έρευνα αποκαλύπτει τον πραγματικό (και απρόσμενο) λόγο που ερωτευόμαστε!

Μια νέα επιστημονική μελέτη που εκπονήθηκε από ψυχολόγους και οικονομολόγους στο Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας και το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο της Ολλανδίας αποκαλύπτει ότι σπανίως επιλέγουμε ερωτικό σύντροφο τυχαία ή με βάση επιφανειακά χαρίσματα.

bigstock happiness and romantic Scene 27033377

Σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνητών, ένας άνθρωπος που έχει στο DNA του τα «γονίδια των καλών βαθμών» είναι πιο πιθανό να παντρευτεί έναν σύντροφο με τα ίδια γονίδια και να κάνει μαζί του παιδιά!

Παλαιότερες μελέτες έχουν δείξει ότι οι ερωτικές σχέσεις καθοδηγούνται, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, από γενετικές επιδράσεις. Για παράδειγμα, ένας άνδρας με «καλά γονίδια» αντανακλά υγεία και δύναμη, στοιχεία που τον καθιστούν επιθυμητό στο αντίθετο φύλο. Επίσης, άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι η μόρφωση και η εξυπνάδα παίζουν σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι της έλξης, όμως η νέα μελέτη είναι η πρώτη που συνδέει την ερωτική έλξη με το γενετικό υπόβαθρο.

Οι ερευνητές κατέληξαν στα συμπεράσματά τους έπειτα από μελέτη 1.600 ζευγαριών που είτε είχαν παντρευτεί είτε συγκατοικούσαν. Χρησιμοποιήθηκαν γενετικά τεστ εκτίμησης της ακαδημαϊκής επιτυχίας και στη συνέχεια αναλύθηκαν τα αποτελέσματα για κάθε ζευγάρι. Οι αναλύσεις υπέδειξαν ότι σχεδόν σε όλα τα ζευγάρια οι βαθμολογίες των δύο συντρόφων παρουσίαζαν πολύ μικρές αποκλίσεις.

Διαβάστε επίσης:

Τα 10 σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση δεν θα αντέξει στον χρόνο