ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Ο απίστευτος παράγοντας που τονώνει το ανδρικό σεξ απίλ!

Σίγουρα η εξωτερική εμφάνιση είναι το πρώτο πράγμα που θα προσέξει μια γυναίκα σε έναν άνδρα, όμως ακόμη κι αν ο ίδιος δεν είναι ιδιαίτερα γοητευτικός, αρκεί να έχει εντυπωσιακή συνοδό για να τραβήξει τα βλέμματα του αντίθετου φύλου!

Ο απίστευτος παράγοντας που τονώνει το ανδρικό σεξ απίλ!

Σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Evolutionary Psychology, οι άνδρες γίνονται αυτομάτως πιο περιζήτητοι όταν είναι δεσμευμένοι, ιδίως εάν η σύντροφός τους είναι εμφανίσιμη.

bigstock Conceptual photo of a marital 20701349

Μια φράση που χρησιμοποιούν συχνά οι ελεύθερες γυναίκες είναι: «Όλοι οι καλοί είναι πιασμένοι». Οι ερευνητές θέλησαν να εξετάσουν κατά πόσο αυτό βρίσκει πρακτική εφαρμογή και για τον σκοπό αυτόν ζήτησαν από 245 νεαρές γυναίκες να βαθμολογήσουν μια σειρά από φωτογραφίες ανδρών. Οι άνδρες απεικονίζονταν είτε μόνοι είτε παρέα με μια όμορφη γυναίκα.

Οι άνδρες που συνοδεύονταν στις φωτογραφίες από μια γυναίκα έλαβαν υψηλότερες βαθμολογίες από τις συμμετέχουσες σε σύγκριση με τους «εργένηδες». Οι «δεσμευμένοι» όχι μόνο βαθμολογήθηκαν ως πιο ελκυστικοί, αλλά παράλληλα αξιολογήθηκαν ως πιο έξυπνοι, αξιόπιστοι, ρομαντικοί και περιπετειώδεις.

Τα αποτελέσματα φαίνεται να επιβεβαιώνουν τη θεωρία ότι ένας δεσμευμένος άνδρας θεωρείται από τις άλλες γυναίκες ως «ανώτερης ποιότητας», ωστόσο οι ερευνητές επισημαίνουν ότι οι εξωτερικοί παράγοντες –όπως για παράδειγμα η κοινή γνώμη– επηρεάζουν το παιχνίδι της ερωτικής έλξης μόνο στην αρχή, ενώ αργότερα δίνεται προτεραιότητα σε χαρίσματα όπως η ευγένεια και η γενναιοδωρία.

Δείτε κι αυτό:

Τι καινούριο μάθαμε για το σεξ μέσα στο 2016