ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Ποια ηλικία προτιμούν στον ερωτικό τους σύντροφο άντρες και γυναίκες

Μια νέα φινλανδική επιστημονική μελέτη έρχεται να καταρρίψει το παραδοσιακό στερεότυπο που θέλει τους μεγαλύτερους άνδρες να προτιμούν τις (πολύ) μικρότερές τους γυναίκες. Στην πραγματικότητα, όπως αναφέρει η μελέτη, οι προτιμήσεις ανδρών και γυναικών όσον αφορά την ηλικία του συντρόφου τους είναι λίγο πολύ ίδιες.

Ποια ηλικία προτιμούν στον ερωτικό τους σύντροφο άντρες και γυναίκες

Αν και παλαιότερα ερευνητικά στοιχεία είχαν υποδείξει ότι όσο οι άνδρες μεγαλώνουν τείνουν να... ρίχνουν τα δίχτυα τους στις πιτσιρίκες, η μελέτη από το Πανεπιστήμιο Åbo Akademi της πόλης Τούρκου, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον Γιαν Άντφολκ, δείχνει ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες προτιμούν κατ’ εξοχήν συνομήλικους συντρόφους καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους και επίσης ότι η σεξουαλική δραστηριότητα είναι συχνότερη μεταξύ ανθρώπων σχεδόν ίδιας ηλικίας.

bigstock Lovers couple holding hands in 16436225

Όπως δηλώνει ο ίδιος ο Άντφολκ, «πράγματι ορισμένοι μεγαλύτεροι άνδρες δείχνουν ξεκάθαρη προτίμηση για τις αρκετά μικρότερες γυναίκες, ωστόσο οι περισσότεροι βρίσκουν εξίσου ελκυστικές και τις μεγαλύτερες». Επίσης, τονίζει ότι ούτε οι άνδρες ούτε οι γυναίκες βασίζουν την επιλογή συντρόφου αποκλειστικά στην ηλικία. «Αναζητούμε πολλά διαφορετικά χαρακτηριστικά σε έναν ερωτικό σύντροφο και η ηλικία είναι απλώς ένα από αυτά» εξηγεί ο ερευνητής.

Στη μελέτη συμμετείχαν 878 άνδρες και 1.789 γυναίκες και τα ευρήματα δημοσιεύονται αναλυτικά στην επιθεώρηση Evolutionary Psychology.

Διαβάστε επίσης:

Έρευνα: Από μια ηλικία και μετά οι γυναίκες δεν νοιάζονται αν ο άντρας είναι έξυπνος

Η απλή συνήθεια των ζευγαριών που τους χαρίζει καλύτερο ύπνο!

Επιλογή συντρόφου: Το απρόβλεπτο διατροφικό κριτήριο