ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Διαφορά ηλικίας στα ζευγάρια: Τι προτιμούν οι γυναίκες και τι οι άνδρες

Αρκετές επιστημονικές μελέτες έχουν υποδείξει ότι άνδρες και γυναίκες έχουν διαφορετικές προτιμήσεις όσον αφορά την ηλικία του συντρόφου τους.

Διαφορά ηλικίας στα ζευγάρια: Τι προτιμούν οι γυναίκες και τι οι άνδρες

Παραδοσιακά, οι άνδρες προτιμούν τις μικρότερες γυναίκες και οι γυναίκες προτιμούν τους μεγαλύτερους άνδρες, ποιο είναι όμως το ιδανικό εύρος στη διαφορά ηλικίας για καθένα από τα δύο φύλα;

Στο ερώτημα αυτό δίνει απάντηση μελέτη που εκπονήθηκε από Ολλανδούς και Βρετανούς ερευνητές και δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Personal Relationships.

bigstock Young Hiking Couple Enjoying N 97907549

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης:

- Οι άνδρες προτιμούν γυναίκες που είναι από 9,8 χρόνια μικρότερες έως 1,8 χρόνια μεγαλύτερες από τους ίδιους

- Οι γυναίκες προτιμούν άνδρες που είναι από 3,6 χρόνια μικρότεροι έως 7,7 χρόνια μεγαλύτεροι από τις ίδιες

Όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα, οι άνδρες είναι μεν ανοιχτοί στο ενδεχόμενο μιας μεγαλύτερης συντρόφου, όχι όμως όσο στο ενδεχόμενο μιας μικρότερης συντρόφου, καθώς στη δεύτερη περίπτωση το ηλικιακό εύρος είναι πολύ μεγαλύτερο και σχεδόν αγγίζει τη δεκαετία. Αντίστοιχα για τις γυναίκες, ένας νεότερος από τις ίδιες σύντροφος αποτελεί πιθανή επιλογή, αρκεί να μην είναι πολύ μικρότερος. Ένας σύντροφος μεγαλύτερης ηλικίας φαίνεται να είναι σαφώς πιο επιθυμητός, αφού στην περίπτωση αυτή το ηλικιακό εύρος είναι μεγαλύτερο.

Οι λόγοι πίσω από αυτήν την τάση των ζευγαριών είναι τόσο βιολογικοί όσο και ψυχο-κοινωνικοί. Για τους άνδρες, μια νεότερη γυναίκα εξασφαλίζει περισσότερες πιθανότητες τεκνοποίησης, ενώ για τις γυναίκες ένας μεγαλύτερος άνδρας είναι πιο πιθανό να παράσχει τους επιθυμητούς πόρους για την επιβίωση της ίδιας αλλά και των παιδιών τους και παράλληλα να κατέχει πιο υψηλό κοινωνικό στάτους.

Διαβάστε επίσης:

Διαφορά ύψους στα ζευγάρια: Ποιο ρόλο παίζει για τη γυναίκα
Ποιον τύπο άντρα δεν μπορούν να ξεπεράσουν οι γυναίκες
Πώς ορίζεται η «σοβαρή σχέση»