ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Ποια ομάδα αίματος συνδέεται με μικρότερο κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας

Ποια ομάδα αίματος συνδέεται με μικρότερο κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας

Δεν είναι λίγοι οι άνδρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στύσης είτε λόγω προχωρημένης ηλικίας είτε λόγω αυξημένου σωματικού βάρους είτε λόγω κάποιας χρόνιας ασθένειας όπως ο διαβήτης. Όπως αποκαλύπτει όμως μια νέα τουρκική επιστημονική μελέτη, ένας άγνωστος μέχρι τώρα παράγοντας κινδύνου για τη στυτική δυσλειτουργία είναι πιθανώς η ομάδα αίματος.

Σύμφωνα με τα ευρήματα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Ορντού της Τουρκίας, οι άνδρες που ανήκουν στην ομάδα αίματος Α, Β ή ΑΒ είναι έως και τέσσερις φορές πιο πιθανό να εκδηλώσουν προβλήματα στύσης σε σύγκριση με τους άνδρες που ανήκουν στην ομάδα αίματος Ο (μηδέν). Οι άνδρες που ανήκουν στην ομάδα Ο εκτιμάται ότι αντιπροσωπεύουν περίπου το 44% του συνολικού ανδρικού πληθυσμού.

Οι ερευνητές κατέληξαν στα συμπεράσματά τους έπειτα από μελέτη σε 350 άνδρες ηλικίας περίπου 60 ετών. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, ανάλογα με το αν είχαν εκδηλώσει προβλήματα στύσης, και καθένας από αυτούς έδωσε δείγμα αίματος ώστε να διαπιστωθεί σε ποια ομάδα αίματος ανήκουν. Οι αναλύσεις των ερευνητών, αναφέρει η μελέτη στην επιθεώρηση Archives of Italian Urology and Andrology, υπέδειξαν ότι όσοι άνδρες ανήκουν στην ομάδα αίματος Α, Β ή ΑΒ είναι τρεις με τέσσερις φορές πιθανότερο να εμφανίσουν προβλήματα στύσης σε σύγκριση με όσους ανήκουν στην ομάδα αίματος Ο.

Ενδεικτικά, οι δείκτες στυτικής δυσλειτουργίας στην ομάδα αίματος Α άγγιξαν το 42%, ενώ για την ομάδα Ο ήταν μόλις 16%. Τα αποτελέσματα μάλιστα δεν αλλοιώθηκαν ακόμη κι όταν οι ερευνητές έλαβαν υπόψη και άλλες σημαντικές παραμέτρους που εμπλέκονται στη στυτική δυσλειτουργία, όπως τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης.

Είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται μια τέτοια σχέση ανάμεσα στην ομάδα αίματος και στη σεξουαλική λειτουργία, με τους ερευνητές να αναφέρουν ότι τα ευρήματά τους υποστηρίζουν και υποστηρίζονται από παλαιότερες έρευνες οι οποίες έχουν υποδείξει ότι η ομάδα αίματος παίζει ρόλο στις πιθανότητες εκδήλωσης καρδιοπάθειας. Οι καρδιαγγειακές επιπλοκές, σύμφωνα με τα διαθέσιμα δεδομένα, είναι πιο σπάνιες στους άνδρες που ανήκουν στην ομάδα αίματος Ο. Οι άνδρες αυτοί τείνουν να έχουν χαμηλότερη χοληστερόλη, άρα και να κινδυνεύουν λιγότερο από περιορισμένη ροή αίματος τόσο προς την καρδιά όσο και προς τα γεννητικά όργανα.

Διαβάστε επίσης:

Νέα έρευνα: Ο κίνδυνος στυτικής δυσλειτουργίας φαίνεται στα δόντια

Ποια δερματική πάθηση αυξάνει τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας

BEST OF NETWORK

Σχολεία: Αυτή είναι η πιθανότερη ημερομηνία επιστροφής των μαθητών σε Γυμνάσια, Λύκεια

Μετάλλαξη κορονοϊού: Στο μικροσκόπιο άλλα 10 δείγματα στην Ελλάδα

Τα «κλικ» της ορκωμοσίας Μπάιντεν: Τα αξιοπερίεργα και οι συγκινητικές στιγμές

Θρίλερ στην Κρήτη: 33χρονος βρέθηκε νεκρός μέσα σε βίλα - Τον αναζητούσαν τρεις μέρες

Ερντογάν: Τελειώνουν αυτά που ήξερε - Ετσι θα τον «πνίξει» ο Μπάιντεν

Στο νοσοκομείο η ηθοποιός Γιούλικα Σκαφιδά

Κορονοϊός - Μελέτη: Πιο επικίνδυνη από το βήχα η ομιλία σε κλειστό χώρο

Ερντογάν: Αποκάλυψη - «βόμβα»! Αυτοί θα τον «καθαρίσουν» - Πλησιάζει το τέλος του «σουλτάνου»

Αγριότητα: Τούρκος έριξε βραστό νερό στη σύζυγό του επειδή τον ξύπνησε

Έλλη Στάη: Έθαψα βαθιά το τραύμα μου για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκα

Survivor: Άγριος καυγάς στο συμβούλιο – Τριαντάφυλλος εναντίον όλων (video)

Σοκαριστικό βίντεο: Γυμνός άνδρας ρίχνει επιβάτη στις ράγες του μετρό και σκοτώνεται ο ίδιος