ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

#FiftyShadesFreed: Μια γυναικολόγος ακυρώνει την επίμαχη σκηνή με το παγωτό

Η τριλογία των ερωτικών περιπετειών της Αναστάζια Στιλ και του Κρίστιαν Γκρέυ ολοκληρώθηκε πρόσφατα με την ταινία Πενήντα αποχρώσεις του γκρι: Απελευθέρωση.

#FiftyShadesFreed: Μια γυναικολόγος ακυρώνει την επίμαχη σκηνή με το παγωτό

Από τις σκηνές της τελευταίας ταινίας ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει μία όπου το ερωτικό παιχνίδι μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών περιλαμβάνει ένα κουτάλι και λίγο… παγωτό.

Προσοχή! Ακολουθεί spoiler

50 shades pagwto

Στη συγκεκριμένη σκηνή της ταινίας, ο κ. Γκρέυ κρατά ένα κουτάλι με παγωτό, το οποίο πλησιάζει «απειλητικά» προς την ευαίσθητη περιοχή της αγαπημένης του.

Αν και το κουτάλι με το παγωτό δεν καταλήγει εκεί που δεν πρέπει, η γυναικολόγος Δρ Λώρεν Στράιχερ επισημαίνει ότι δεν θα ήταν καλή ιδέα να δοκιμάσει ένα ζευγάρι να ολοκληρώσει το εν λόγω σενάριο.

Μιλώντας στη Daily Mail Online, η Δρ Στράιχερ, καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Νορθουέστερν και διευθύντρια του Κέντρου Σεξουαλικής Υγείας και Εμμηνόπαυσης στο Ιλινόι των ΗΠΑ, εξηγεί γιατί είναι επικίνδυνη η επαφή των γυναικείων γεννητικών οργάνων τόσο με το παγωμένο γλύκισμα όσο και με το ίδιο το κουτάλι.

Αρχικά, εξηγεί η ειδικός, το κουτάλι μπορεί να τραυματίσει εσωτερικά τον κόλπο, ενώ το παγωτό –ένα γαλακτοκομικό πλούσιο σε ζάχαρη– μπορεί να διαταράξει το φυσιολογικό pH του κόλπου, προκαλώντας μυκητίαση. Τα συμπτώματα που εκδηλώνονται στην περίπτωση αυτή περιλαμβάνουν τη φαγούρα, το αίσθημα καψίματος, την έκκριση υγρών και τον πόνο κατά την ούρηση.

Η Δρ Στράιχερ είναι γενικώς εναντίον της χρήσης τροφίμων ως «ερωτικά βοηθήματα», καθώς μπορεί να προκαλέσουν εκδορές στα γεννητικά όργανα ή και να σπάσουν και να παραμείνει ένα κομμάτι τους μέσα στον κόλπο.

Ένα άλλο σφάλμα της σκηνής που υπογραμμίζει η ειδικός είναι το γεγονός ότι το παγωμένο ερέθισμα μπορεί να καταστρέψει το σεξ. Για να επιτευχθεί καλή λίπανση του κόλπου και επαρκής στύση, η θερμοκρασία στην περιοχή των γεννητικών οργάνων πρέπει να είναι υψηλή, πράγμα που επιτυγχάνεται χάρη στη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και την αυξημένη ροή αίματος. Η επαφή των γεννητικών οργάνων με το κρύο κουτάλι και το παγωτό θα προκαλέσει άμεση συστολή των αιμοφόρων αγγείων, καταστρέφοντας την ερωτική διάθεση του ζευγαριού.

Αν και η τριλογία των 50 Αποχρώσεων έχει αποδεδειγμένα επηρεάσει τις τάσεις στο σεξ τα τελευταία χρόνια, η Δρ Στράιχερ ευελπιστεί πως οι θεατές δεν θα θελήσουν να χρησιμοποιήσουν τη συγκεκριμένη σκηνή με το παγωτό σαν πηγή ερωτικής έμπνευσης.

Δείτε κι αυτό:

Οι πιθανοί κίνδυνοι υγείας για τις γυναίκες που διαβάζουν τις «50 Αποχρώσεις του Γκρι»

Οι «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι» φέρνουν αύξηση των ΣΜΝ στους μεσήλικες

Οι 50 Αποχρώσεις του Γκρι και η τάση της υποταγής στο σεξ