ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

One night stand: Δείτε ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να… πετύχει

Άλλοτε κακή, άλλοτε καλή και άλλοτε πολύ καλή έκβαση έχει μια περιστασιακή σεξουαλική συνεύρεση, με τα δύο φύλα να βάζουν τους δικούς τους «κανόνες» ως προς το πότε θεωρούν πετυχημένο ένα one night stand.

One night stand: Δείτε ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να… πετύχει

Νέα νορβηγική έρευνα αποκαλύπτει ότι οι λόγοι που απολαμβάνουν ή μετανιώνουν το one night stand οι γυναίκες και οι άντρες είναι αρκετά διαφορετικοί.

Στο πλαίσιο της έρευνάς τους, οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Επιστημών και Τεχνολογίας της Νορβηγίας (NTNU) ρώτησαν 763 ανθρώπους για τις περιστασιακές σεξουαλικές εμπειρίες τους, ζητώντας τους μεταξύ άλλων να πουν αν έχουν μετανιώσει κάποιο one night stand που έκαναν στο παρελθόν, πόσο απόλαυσαν το σεξ, αν έφτασαν σε οργασμό, αν ένιωσαν ότι πιέστηκαν να κάνουν σεξ αλλά και κατά πόσο η σεξουαλική συνεύρεση έγινε με δική τους πρωτοβουλία.

sexy zeugari

No pressure

Η έρευνα από το έδειξε ότι σε γενικές γραμμές οι γυναίκες το μετανιώνουν συχνότερα όταν κάνουν σεξ με έναν άντρα με τον οποίο δεν διατηρούν μόνιμη σχέση, ενώ αντίθετα οι άντρες το μετανιώνουν όταν αφήνουν να χαθεί μια ευκαιρία για περιστασιακό σεξ.

Από τις απαντήσεις των συμμετεχόντων προέκυψε επίσης ότι βασική προϋπόθεση για να απολαύσει μια γυναίκα το one night stand είναι να μη νιώσει πως ο άντρας την πιέζει να κάνουν σεξ, αλλά ότι γίνεται με δική της πρωτοβουλία. Οι άντρες πάλι δεν φάνηκε να νοιάζονται ιδιαίτερα ποιος θα κάνει την πρώτη κίνηση στο ερωτικό παιχνίδι.

Κεφάλαιο «Οργασμός»

Μία ακόμη βασική «προϋπόθεση» για να απολαύσουν και τα δύο φύλα το one night stand φάνηκε πως είναι η επίτευξη του οργασμού.

Οι γυναίκες συμμετέχουσες είχαν λιγότερες τύψεις και ενοχές μετά από ένα one night stand αν ο άντρας ήταν καλός στο σεξ και αν είχαν καταφέρει να φτάσουν σε οργασμό, ενώ και για τους άντρες η επίτευξη του οργασμού φάνηκε να «εξουδετερώνει» κάποια από τα αρνητικά τους συναισθήματα για το περιστασιακό σεξ.

zeugari

Ρίσκο για τη γυναίκα το one night stand

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Δρ Leif Edward Ottesen Kennair, οι γυναίκες είναι από τη φύση τους πιο διστακτικές απέναντι στο περιστασιακό σεξ.

Όπως ο ίδιος εξηγεί: «Παλιότερα οι γυναίκες είχαν πολύ περισσότερα να χάσουν εάν έκαναν περιστασιακό σεξ, αφού σε περίπτωση που έμεναν έγκυοι ήταν μεγάλος ο κίνδυνος ο άντρας να τις παρατήσει και τότε να έπρεπε να αναθρέψουν μόνες το παιδί τους. Ο άντρας δεν είχε και πολλά να ρισκάρει, πέρα από τη φήμη του. Ακόμη και σήμερα, γνωρίζουμε πως σε ό,τι αφορά το σεξ οι γυναίκες ανησυχούν πολύ περισσότερο από τους άντρες για μια ενδεχόμενη εγκυμοσύνη, μια σεξουαλικώς μεταδιδόμενη λοίμωξη ή και για τη φήμη τους».

Τα αποτελέσματα της νέας έρευνας δημοσιεύονται αναλυτικά στην επιθεώρηση Personality and Individual Differences.

Δείτε κι αυτό:

Λήγουν τελικά τα προφυλακτικά; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Οι 29 στάσεις στο σεξ που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε (εικόνες)

Το σημείο G δεν υπάρχει, αποφάνθηκαν οι επιστήμονες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ