ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Το κόλπο που θα απογειώσει τη σεξουαλική σας ζωή σε 10 λεπτά!

Ένα δεκάλεπτο μασάζ ποδιών μπορεί να γίνει ο δρόμος για την καρδιά του αγαπημένου σας προσώπου, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Το κόλπο που θα απογειώσει τη σεξουαλική σας ζωή σε 10 λεπτά!

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η πίεση και το τρίψιμο των πελμάτων προκαλεί αύξηση της ωκυτοκίνης, γνωστής και ως ορμόνης της αγκαλιάς, του έρωτα και της αγάπης.

Στη μελέτη, 40 ενήλικοι άντρες υποβλήθηκαν σε 10λεπτο μασάζ ποδιών, είτε με το χέρι, είτε με συσκευή μασάζ.

Τα δείγματα αίματος που λήφθηκαν πριν και μετά το μασάζ, μέτρησαν τα επίπεδα της ωκυτοκίνης, της ορμόνης που απελευθερώνεται από το σώμα κατά τη διάρκεια του τοκετού και του θηλασμού, όταν αγκαλιάζουμε κάποιον, καθώς και κατά τη διάρκεια του οργασμού.

Τα επίπεδα της ωκυτοκίνης είχαν αυξηθεί στο αίμα έως και 51% μετά το μασάζ με τα χέρια, σε σύγκριση με το 18% μετά το μασάζ με τη συσκευή.

foot massage

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι η συγκέντρωση των νεύρων στα πόδια που αυξάνει την ευαισθησία στα ερεθίσματα.

Έχει βρεθεί ότι η έκκριση ωκυτοκίνης αυξάνει και ισχυροποιεί την εμπιστοσύνη, την εγγύτητα, την οικειότητα και τη σύνδεση, όχι μόνο στον ψυχικό δεσμό μητέρας-βρέφους αλλά και ανάμεσα στους συντρόφους.

Η σάουνα μπορεί επίσης να βοηθήσει τη σεξουαλική σας ζωή, καθώς σας χαλαρώνει, ενώ παράλληλα μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιοπάθεια ή εγκεφαλικό, σύμφωνα με πρόσφατη φιλανδική μελέτη.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Φινλανδίας και το Πανεπιστήμιο Jyväskylä ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι που επισκέπτονται σάουνες τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα, είναι τέσσερις φορές λιγότερο πιθανό να πεθάνουν από καρδιαγγειακές παθήσεις, συγκριτικά με όσους τις χρησιμοποιούν μία φορά την εβδομάδα ή λιγότερο.

Η σάουνα αποτελεί εθνικό χόμπι στις σκανδιναβικές χώρες και έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση και προκαλεί αύξηση του καρδιακού ρυθμού ανάλογη με αυτή που προκαλεί η σωματική άσκηση χαμηλής έως μέτριας έντασης.

Πηγή: Mail Online

Διαβάστε επίσης:

Πεσμένη λίμπιντο: Οι βασικές αιτίες για άνδρες και γυναίκες

Τα 5 οφέλη του μασάζ στον οργανισμό που δεν γνωρίζατε!

Ένας απλός και πρωτότυπος τρόπος να προλάβετε την υπέρταση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ