ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Μήπως είναι αυτός ο λόγος που έχετε μειωμένη σεξουαλική διάθεση;

Μήπως είναι αυτός ο λόγος που έχετε μειωμένη σεξουαλική διάθεση;

Φως στους λόγους για τους οποίους κάποιες γυναίκες έχουν μειωμένη σεξουαλική επιθυμία, «ρίχνει» νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Sex & Marital Therapy.

Οι ερευνητές εξέτασαν 64 γυναίκες μεμονωμένα στο εργαστήριο, καθώς τις έβαζαν να παρακολουθούν μία σειρά από ερωτικά βίντεο, ενώ μέσω μιας συσκευής παρακολουθούσαν τους φυσικούς δείκτες διέγερσης, όπως η αύξηση της ροής του αίματος στην κλειτορίδα.

Οι γυναίκες ανέφεραν επίσης συνεχώς το υποκειμενικό επίπεδο διέγερσής τους, ενώ παρακολουθούσαν το βίντεο, πιέζοντας ένα κουμπί.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές εξέτασαν κατά πόσο τα φυσικά επίπεδα σωματικής διέγερσης των γυναικών αντιστοιχούσαν με τα υποκειμενικά.

Όλες οι συμμετέχουσες συμπλήρωσαν επίσης ένα σχετικό ερωτηματολόγιο, ενώ οι ερευνητές επικεντρώθηκαν συγκεκριμένα στις γυναίκες που είχαν μειωμένη σεξουαλική επιθυμία.

Όπως διαπίστωσαν, οι γυναίκες με μειωμένη σεξουαλική επιθυμία έτειναν να έχουν πιο ισχυρή σύνδεση μεταξύ της σωματικής και της εγκεφαλικής τους διέγερσης. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Ότι το σώμα δεν «ενεργοποιείται» χωρίς τη βοήθεια του μυαλού.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι αυτή η σχέση μυαλού και σώματος μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα διέγερσης.

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές αναφέρουν ότι αυτές οι γυναίκες ίσως είναι πιο πιθανό να γνωρίζουν και να αντιλαμβάνονται πολύ καλά όλες τις αισθήσεις τους, και έτσι να είναι λιγότερο ικανές να επικεντρωθούν ειδικά στις σεξουαλικές τους αισθήσεις. Ομοίως, το σώμα μπορεί να είναι υπερευαίσθητο σε άσχετες σκέψεις που περνούν από το μυαλό τους. Έτσι, δεν ανταποκρίνεται σε σεξουαλικά ερεθίσματα εξαιτίας όλων των άλλων πληροφοριών τις οποίες επεξεργάζεται.

«Αυτά τα αποτελέσματα συμπίπτουν με προηγούμενες έρευνες που υποδηλώνουν ότι η υποκειμενική εμπειρία της διέγερσης μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντική στο να επηρεάσει τις αντιδράσεις των γυναικών με μειωμένη σεξουαλική επιθυμία», όπως αναφέρουν οι ερευνητές.

«Θεραπευτικές προσεγγίσεις που ενισχύουν τις συναισθηματικές ή υποκειμενικές εμπειρίες σεξουαλικής διέγερσης των γυναικών μπορεί επομένως να είναι επωφελείς για τη βελτίωση της σεξουαλικής διάθεσης» προσθέτουν.

Διαβάστε επίσης:

Μετασυνουσιακή δυσφορία: Τι είναι και πού οφείλεται;

Γιατί οι γυναίκες που γυμνάζονται έχουν περισσότερους ερωτικούς συντρόφους

 

BEST OF NETWORK

Κρούσματα σήμερα: Ανησυχία για αρνητικό ρεκόρ Μαρτίου – Πάνω από 2.000 καταγράφηκαν τις πρώτες ώρες

Πότε ανοίγουν λιανεμπόριο, κομμωτήρια και σχολεία - Τι σχεδιάζεται για την εστίαση

Κορονοϊός: Δύο ιδιωτικές κλινικές στη μάχη για τα περιστατικά COVID-19 στην Αττική

ΕΛΑΣ: Αλλαγή τακτικής στους ελέγχους μετά τα «φάουλ» και τη βία στη Νέα Σμύρνη

Κώστας Δόξας: «Ήταν αμυνόμενος» λέει o δικηγόρος του στο Newsbomb.gr – Τα επόμενα βήματά του

Συνέντευξη Μέγκαν – Χάρι: 10 + 1 πράγματα που μάθαμε για το Παλάτι – Δείτε το infographic

Ερντογάν: «Τρίζει η καρέκλα» του! Τρίτος στις δημοσκοπήσεις - Ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος;

Αναδρομικά: «Κλείδωσαν» επιστροφές έως €3.438 για περίπου 200.000 συνταξιούχους - ΔΕΙΤΕ ΠΙΝΑΚΕΣ

Παγώνη στο Newsbomb.gr: Μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα μόνο με 300 κρούσματα την ημέρα

Survivor: Το άγριο κράξιμο στην κλίκα των τριών και η pizza… ρουφιανόζα

Γιώργος Κωνσταντίνου: Γι’ αυτό αποκάλυψα τον εθισμό μου από τον τζόγο - «Είναι καταστροφικός»

Survivor Spoiler 9/3: «Βόμβα» στους μπλε – Αποχωρεί οικειοθελώς ο Πάνος Καλλίδης; (videos)