ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Εικόνα γεννητικών οργάνων: O παράγοντας που επηρεάζει τη σεξουαλική σας ζωή

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sex & Marital Therapy εξέτασε πάνω από 6.000 άνδρες και γυναίκες ηλικίας από 18 έως 40 ετών σχετικά τη γενική εικόνα που είχαν για το σώμα τους, τα γεννητικά τους όργανα και τη σεξουαλική τους ζωή.

Εικόνα γεννητικών οργάνων: O παράγοντας που επηρεάζει τη σεξουαλική σας ζωή

Οι άνθρωποι που αισθάνονταν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τα γεννητικά τους όργανα είχαν την τάση να έχουν μία πιο θετική εικόνα για το σώμα τους και μειωμένο άγχος για την απόδοσή τους κατά τη διάρκεια των σεξουαλικών επαφών. Οι γυναίκες με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τα γεννητικά τους όργανα, όχι μόνο απολάμβαναν περισσότερο σεξ, αλλά επίσης είχαν την τάση να έχουν καλύτερη σεξουαλική λειτουργία, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την πιο εύκολη διέγερση, την ικανότητα να φτάνουν σε οργασμό με μεγαλύτερη ευκολία και να αισθάνονται λιγότερο πόνο.

«Η ικανοποίηση με το μήκος και / ή την περίμετρο του πέους συχνά σχετίζεται με την αυτοπεποίθηση των ανδρών και το αίσθημα της αρρενωπότητας», σημειώνουν οι ερευνητές. «Ωστόσο, πολλοί άντρες έχουν παρανοήσεις σχετικά με το μέσο μήκος πέους και συχνά υποτιμούν το μήκος του πέους τους, πιστεύοντας ότι είναι μικρότερο από τον μέσο όρο».

Επίσης, οι άνθρωποι γενικά έχουν πολύ λιγότερη κατανόηση της εικόνας του αιδοίου, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει τις γυναίκες στο να έχουν μη ρεαλιστικές προσδοκίες σχετικά με το θέμα. «Οι εικόνες των γυναικείων γεννητικών οργάνων στην πορνογραφία και στα μέσα ενημέρωσης μπορούν να συμβάλλουν στις κοινωνικές προκαταλήψεις σχετικά με το πώς πρέπει να μοιάζουν τα γυναικεία γεννητικά όργανα».

Δεκάδες προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η εικόνα που έχει κάποιος για το σώμα του μπορεί να επηρεάσει άμεσα τη σεξουαλική του ζωή. Οι άνθρωποι που αισθάνονται αμήχανα για το σώμα τους τείνουν να εμπλέκονται σε πιο επικίνδυνες σεξουαλικές συμπεριφορές, επειδή είναι λιγότερο πιθανό να υποστηρίξουν τον εαυτό τους. Σύμφωνα με έρευνες, αν έχετε έναν σύντροφο που αγαπά και το σώμα σας μπορεί να έχετε αυξημένη σεξουαλική επιθυμία, περισσότερη ικανοποίηση και οργασμούς.

Επιπλέον, σύμφωνα με μία μελέτη του 2015, οι άνδρες που έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση για τα γεννητικά τους όργανα τείνουν να έχουν περισσότερες στυτικές δυσκολίες εξαιτίας του άγχους τους. «Αυτοί οι άνδρες μπορεί να αποσπαστούν κατά τη διάρκεια του σεξ λόγω του άγχους τους και έτσι να αντιμετωπίσουν δυσκολίες στη σεξουαλική λειτουργία», εξηγούν οι ερευνητές της παρούσας μελέτης.

Η χαμηλή αυτοπεποίθηση για την εικόνα των γεννητικών οργάνων επηρεάζει επίσης τις εμπειρίες των γυναικών κατά τη διάρκεια των σεξουαλικών επαφών. Οι γυναίκες που ανησυχούν για το τι σκέφτονται οι σύντροφοί τους για τα γεννητικά τους όργανα είναι πιο πιθανό να αναφέρουν μειωμένη αυτοεκτίμηση και μειωμένη σεξουαλική ικανοποίηση.

Πηγή: mindbodygreen.com

Ποιες γυναίκες αυτοϊκανοποιούνται συχνότερα…

Ο κίνδυνος στυτικής λειτουργίας φαίνεται στα… πόδια

Βιταμίνες και βότανα που τονώνουν τη σεξουαλική διάθεση (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ