ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνεργασία αιμχής Menarini και Silicon Biosystems

Τηνεξαγορά της εταιρείας Silicon Biosystems ολοκλήρωσεη Ιταλική Menarini, συμφωνία, η οποία θα δώσει την δυνατότητα στην πρώτη,να προχωρήσει ακόμη περισσότερο τις έρευνές της αναφορικά με εξατομικευμένες θεραπείεςκαι διαγνωστικές εφαρμογές
Συνεργασία αιμχής Menarini και Silicon Biosystems

Τηνεξαγορά της εταιρείας Silicon Biosystems ολοκλήρωσεη Ιταλική Menarini, συμφωνία, η οποία θα δώσει την δυνατότητα στην πρώτη,να προχωρήσει ακόμη περισσότερο τις έρευνές της αναφορικά με εξατομικευμένες θεραπείεςκαι διαγνωστικές εφαρμογές.

Η SiliconBiosystems, έχει κατοχυρώσει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την DEPArray, τηνπρώτη τεχνολογία του είδους της που μπορεί να απομονώσει αυτόματα σπάνιαμεμονωμένα καρκινικά κύτταρα στο αίμα, διατηρώντας τα παράλληλα άθικτα, ζωντανάκαι ικανά να αναπαραχθούν με τη χρήση των αρχών της «Διηλεκτροφόρησης» και ηοποία επιτρέπει τη μελέτη χαρακτηριστικών που ποτέ μέχρι τώρα δενείχαν αποκαλυφθεί.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Silicon Biosystems κ. Giuseppe Giorgini, δήλωσε σχετικά:

«Ηεπιδείνωση των ασθενειών που σχετίζονται με όγκους καθορίζεται από την έναρξητων μεταστάσεων που προέρχονται από κύτταρα στην κυκλοφορία. Η δυνατότηταπρόσβασης σε καρκινικά κύτταρα στην κυκλοφορία (CTC) με μια απλήεξέταση αίματος προσφέρει τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθείται ηεξέλιξη του όγκου. Στο αίμα των ασθενών με καρκίνο, τα κυκλοφορούντα καρκινικάκύτταρα (CTC) βρίσκονται σε αναλογία 1 ανά κάθε 1 δισεκατομμύριο υγιή κύτταρα.Χάρη στις πατενταρισμένες τεχνολογίες της Silicon Biosystems, τώρα είναι εφικτόνα απομονωθούν μεμονωμένα καρκινικά κύτταρα που υπάρχουν στο αίμα, να γίνειανάλυση των βιολογικών χαρακτηριστικών τους, τα οποία συνήθως είναι διαφορετικάαπό εκείνα ενός πρωτοπαθή όγκου και να μελετηθούν οι πιο κατάλληλες και εξατομικευμένες θεραπευτικές λύσεις».

Παρά τογεγονός ότι η Silicon Biosystems θα παραμείνει μια αυτόνομη εταιρία, θαεπωφεληθεί από τις πολλές συνέργειες με τις άλλες εταιρίες του Ομίλου Menarini,και ιδιαίτερα από τους ερευνητές που ήδη εργάζονται σε διεθνή ερευνητικάπρογράμματα με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων στο χώρο της ογκολογίας.

Ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου Menarini κ. Alberto Giovanni Aleotti, σχολίασε σχετικά: «Για άλλη μια φορά αποφασίσαμε ναεπενδύσουμε στην έρευνα υψίστης ποιότητας στην Ιταλία, στο πλαίσιο ενός συστήματοςπου είμαστε σίγουροι ότι θα μας δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα. Σε μια χρονική περίοδοόπως αυτή, όπου η «διαρροή εγκεφάλων» και η έλλειψη ανταγωνιστικότηταςστην χώρα μας αποτελούν σημαντικά θέματα, είμαστε πολύ ευτυχείς πουσυμμετέχουμε σε μια πρωτοβουλία που κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση».