ΦΑΡΜΑΚO

Οι βαριές «αποσκευές» της Menarini Hellas και η αργυρή της επέτειος

Την αργυρή της επέτειο γιορτάζει εφέτος στην χώρα μας η φαρμακευτική Menarini Hellas, έχοντας στις αποσκευές της μία σειρά από σημαντικά «φορτία», όπως μία στρατηγική συνεργασία κατά του καρκίνου, ίδιες παραγωγικές εγκαταστάσεις σε πολλές χώρες, έξι σύγχρονα ερευνητικά κέντρα, την 10η θέση στην ελληνική αγορά αλλά και την ανάπτυξη και διάθεση 5 νέων καινοτόμων φαρμάκων.

Οι βαριές «αποσκευές» της Menarini Hellas και η αργυρή της επέτειος

Από το 1989 μέχρι και σήμερα η Menarini Hellas κυκλοφόρησε με επιτυχία πολλά πρωτότυπα και καινοτόμα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα που καλύπτουν με επιτυχία θεραπευτικά κενά και προσφέρουν βελτιωμένες θεραπευτικές επιλογές.

Σήμερα η Menarini Hellas συγκαταλέγεται ανάμεσα στις δέκα μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στην Ελλάδα και απασχολεί 187 εργαζόμενους.

Ο όμιλος Menarini ιδρύθηκε το 1886 στην Ιταλία , το 1915 τα κεντρικά της γραφεία εδραιώθηκαν στην Φλωρεντία και σήμερα δραστηριοποιείται μέσω θυγατρικών εταιρειών και αντιπροσώπων σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Την τελευταία δεκαετία η ανάπτυξή της υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική και ήδη συγκαταλέγεται ανάμεσα στους μεγαλύτερους φαρμακευτικούς ομίλους παγκοσμίως. Διαθέτει ίδιες παραγωγικές εγκαταστάσεις σε πολλές χώρες και έξι σύγχρονα ερευνητικά κέντρα για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων.

Με αφορμή τα 25 χρόνια παρουσίας της Menarini στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Γεώργιος Συκιανάκης, δήλωσε: «Όλοι εμείς που εργαζόμαστε στην Menarini Hellas δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την αναπτυξιακή πορεία του ομίλου, επιλέγοντας και διαθέτοντας πρωτότυπα και καινοτόμα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα που καλύπτουν σύγχρονες θεραπευτικές ανάγκες συνεισφέροντας θετικά στην προστασία της Δημόσιας Υγείας».

Αξιοσημείωτη είναι η πρόσφατη επένδυση του ομίλου Menarini που υπέγραψε στρατηγική συνεργασία με την Oxford Biotherapeutics για την ανάπτυξη ενός χαρτοφυλακίου φαρμάκων κατά του καρκίνου, καθώς επίσης και την ανάπτυξη μεθόδων πρώιμου εντοπισμού καρκινικών κυττάρων.

Πρόσφατα ο όμιλος Menarini κυκλοφόρησε σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα, καινοτόμα φάρμακα για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της ισχαιμικής νόσου με αποδεδειγμένη μείωση ανάγκης νοσηλείας, την κάλυψη θεραπευτικού κενού σε ασθενείς με υπερουριχαιμία καθώς επίσης και για την αντιμετώπιση αναπνευστικών νοσημάτων με τις πλέον σύγχρονες και προηγμένες συσκευές χορήγησης.

Επίσης ο όμιλος Menarini δραστηριοποιείται στους θεραπευτικούς τομείς της αλλεργίας, της σεξουαλικής υγείας και των καρδιαγγειακών νοσημάτων με την κυκλοφορία νέων αντίστοιχων και καινοτόμων φαρμάκων.

O κ. Γεώργιος Συκιανάκης σημείωσε ακόμη ότι «Τα φάρμακα της Menarini Hellas είναι:
– Πρωτότυπα
– Αξιόπιστα και Δοκιμασμένα
– Καλύπτουν σύγχρονες καθημερινές θεραπευτικές ανάγκες
– Έχουν γενικά χαμηλό, ανταγωνιστικό ΚΗΘ (Κόστος Ημερήσιας Θεραπείας) και είναι κατά κανόνα προσιτά σε κάθε ασθενή συνεισφέροντας ταυτόχρονα στην οικονομία της Δημόσιας Υγείας.

Τέλος, όπως επεσήμανε, «Διαθέτοντας την άρτια οργάνωση και διασφαλίζοντας υψηλά λειτουργικά πρότυπα, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την προσφορά μας στην προστασία της υγείας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών».

Διαβάστε ακόμη:

Συνεργασία αιχμής Menarini και Silicon Biosystems