ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διάσημα πρόσωπα που ζουν με χρόνιο πόνο

Ο χρόνιος πόνος είναι εξουθενωτικός και αποτελεί σημαντικό εμπόδιο σε απλές, καθημερινές δραστηριότητες.

Διάσημα πρόσωπα που ζουν με χρόνιο πόνο

Ο χρόνιος πόνος είναι εξουθενωτικός και αποτελεί σημαντικό εμπόδιο σε απλές, καθημερινές δραστηριότητες.

Μερικοί διάσημοι όμως δεν αφήνουν τον πόνο να καταστρέψει τη ζωή τους και μάλιστα εμπνέουν όλους εμάς να την αντιμετωπίσουμε με περισσότερη αισιοδοξία.

1. Τζορτζ Κλούνεϊ – Οσφυαλγία

Ο αγαπημένος ηθοποιός τραυματίστηκε σοβαρά στη μέση το 2005, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Syriana. Υπέστη ρήξη στη σκληρή μήνιγγα του νωτιαίου μυελού (ένα περίβλημα στη σπονδυλική στήλη που συγκρατεί το νωτιαίο υγρό) και παρά τις χειρουργικές επεμβάσεις το τραύμα δεν επουλώθηκε πλήρως.

2. Σινέντ Ο' Κόνορ – Ινομυαλγία

Η Ιρλανδή τραγουδοποιός αποσύρθηκε από τα καλλιτεχνικά δρώμενα το 2003, εν μέρει λόγω της πάθησης που αντιμετώπιζε. Δύο χρόνια αργότερα, δήλωσε πως αν και η ασθένεια δε θεραπεύεται, η σωστή διαχείριση είναι το κλειδί για μια φυσιολογική ζωή.

3. Τζίλιαν Μάικλς – Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών & Ενδομητρίωση

Η δημοφιλής γυμνάστρια αντιμετωπίζει χρόνιο πόνο λόγω των δύο γυναικολογικών παθήσεων. Στο πλαίσιο της θεραπείας που λαμβάνει, αντιμετωπίζει τον πόνο με σωστή διατροφή, όπως τα βιολογικά προϊόντα και η μη επεξεργασμένη σόγια.

4. Σύνθια Μακ Φάντεν – Νόσος του Crohn

Η επιτυχημένη δημοσιογράφος παρουσίασε ύφεση των συμπτωμάτων έπειτα από επέμβαση εκτομής του εντέρου στην οποία υποβλήθηκε. Η ίδια έχει δηλώσει πως δεν ήθελε να αφήσει τη ζωή της να περιστρέφεται γύρω από την ασθένεια.

5. Καθλίν Τέρνερ – Ρευματοειδής Αρθρίτιδα

Η ηθοποιός έλαβε τη διάγνωση για την εκφυλιστική αυτοάνοση πάθηση το 1992 με τη βοήθεια αιματολογικής εξέτασης. Σε δηλώσεις της αναφέρει πως η ασθένεια της έδωσε μια άλλη οπτική για τη ζωή, καθώς άλλαξε σημαντικά τις προτεραιότητές της. Η εξωτερική εμφάνιση μπήκε για αυτήν σε δεύτερη μοίρα, καθώς στόχος της ήταν να μπορεί να περπατά χωρίς να αντιμετωπίζει πόνο.

Διαβάστε επίσης:

Οι celebrities με το... κόκκινο πρόσωπο

Διάσημα πρόσωπα που πάσχουν από ψυχική νόσο