ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κλείνει (και) η Παιδιατρική Κλινική στη Φλώρινα

Τα προβλήματα της έλλειψης ιατρικού προσωπικού φαίνεται πως έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας τις τελευταίες εβδομάδες και το ένα μετά το άλλο τα νοσηλευτικά ιδρύματα, νοσοκομεία, κλινικές και κέντρα Υγείας δηλώνουν αδυναμία να συνεχίσουν να λειτουργούν.

Κλείνει (και) η Παιδιατρική Κλινική στη Φλώρινα

Τελευταίο παράδειγμα είναι η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Φλώρινας, η οποία σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ριζοσπάστης" αναμένεται σύντομα να κλείσει λόγω έλλειψης παιδιάτρων.

Εκτός από το τεράστιο κενό για χιλιάδες παιδιά του νομού, οι γυναίκες που έχουν προγραμματίσει να γεννήσουν στην Μαιευτική Κλινική είναι αναγκασμένες να απευθυνθούν πλέον στα νοσοκομεία Πτολεμαΐδας και Έδεσσας, καθώς τα υπόλοιπα της περιοχής υπολειτουργούν, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Φλώρινας.

Πολλές από αυτές τις γυναίκες είναι στον τελευταίο μήνα εγκυμοσύνης τους και ενημερώθηκαν αιφνιδιαστικά την περασμένη Τετάρτη ότι πρέπει να παραλάβουν από το νοσοκομείο Φλώρινας το ιατρικό ιστορικό τους και να ψάξουν να βρουν αλλού γιατρό και νοσοκομείο για να γεννήσουν και μάλιστα χωρίς να αναλαμβάνει καμία ευθύνη το νοσοκομείο.