ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποιες χώρες έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά αυτοκτονιών (διαδραστικός χάρτης)

Οι δραματικές αλλαγές που έχει φέρει η οικονομική κρίση τα τελευταία χρόνια οδηγούν ολοένα και περισσότερους συνανθρώπους μας στην απόγνωση και, δυστυχώς, στην αυτοκτονία.

Ποιες χώρες έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά αυτοκτονιών (διαδραστικός χάρτης)

Αυτή η θλιβερή διαπίστωση επαληθεύεται και στην χώρα μας, όπου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat το 2010 η Ελλάδα είχε 3,3 αυτοκτονίες ανά 100.000 ανθρώπους.

Ποια χώρα, ωστόσο είναι εκείνη όπου σημειώνονται οι περισσότερες αυτοκτονίες;

Η απάντηση είναι η Γροιλανδία, όπου σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), μέσα στο 2011 είχε 83 αυτοκτονίες ανά 100 χιλιάδες ανθρώπους, ενώ οι απόπειρες αυτοκτονιών έφτασαν στο ιλιγγιώδες ποσοστό του 20% (1 στους 5 ανθρώπους)!

Κάντε "κλικ" στον παρακάτω χάρτη για να δείτε με διαδραστικό τρόπο όλες τις χώρες στον κόσμο και τα ποσοστά αυτοκτονιών που καταγράφονται σε κάθε μία.

rthyrhr

Σημειώσεις:

-Ακουπήστε τον κέρσορα του ποντικιού επάνω στην χώρα που επιθυμείτε (mouse over) να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για να δείτε το ποσοστό αυτοκτονιών το οποίο καταγράφηκε εκεί και βάσει ποιας χρονιάς είναι τα αντίστοιχα στοιχεία από τον ΠΟΥ και την Eurostat.

-Στον πίνακα που βρίσκεται κάτω από τον χάρτη, μπορείτε να δείτε πιο αναλυτικά τα ποσοστά αυτοκτονιών σε κάθε χώρα ανά άντρες και γυναίκες. Κάντε πάλι mouse over στην χώρα που επιθυμείτε για να δείτε περισσότερα στοιχεία.

Διαβάστε επίσης:

Ανακάλυψαν το γονίδιο της αυτοκτονίας

Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Τι σκοτώνει τους νέους σήμερα

Η κρίση αύξησε κατακόρυφα τις αυτοκτονίες σε όλη την Ευρώπη