ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι... ματιές στο στήθος της γυναίκας μέσα από κρυφή κάμερα (vid)

Μια πρωτότυπη ιδέα είχε γνωστή εταιρεία διατροφικών προϊόντων για την δική της συμμετοχή στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού σχετικά με τον καρκίνο του στήθους, στο πλαίσιο του μήνα Οκτωβρίου που είναι παγκοσμίως αφιερωμένος σε αυτό.

Οι... ματιές στο στήθος της γυναίκας μέσα από κρυφή κάμερα (vid)

Τοποθέτησαν μια κρυφή κάμερα που έμοιαζε με κουμπί στον στηθόδεσμο μιας όμορφης κοπέλας και μέτρησαν πόσα βλέμματα "καρφώθηκαν" έστω και φευγαλέα στο ντεκολτέ της κατά τη διάρκειας μια ημέρας, όπου η κοπέλα έκανε κανονικά όλες τις δραστηριότητές της.

Σλόγκαν-σκοπός αυτής της εκστρατείας είναι ότι "Τα στήθη σας "τσεκάρονται" καθημερινά κάθε μέρα. Πότε ήταν η τελευταία φορά που τα τσεκάρατε και εσείς;" με την προτροπή βεβαίως να υποδηλώνει ότι οι γυναίκες οφείλουν να ελέγχουν (τσεκάρουν) τακτικά το στήθος τους για τυχόν όγκους ή/και ανωμαλίες, που μπορεί να είναι πρώιμα σημάδια καρκίνου στο στήθος.

Σύμφωνα με το νοσοκομείο Johns Hopkins, όλες οι γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας πρέπει να ψηλαφίζουν το στήθος τους τουλάχιστον μία φορά τον μήνα για να εντοπίσουν τυχόν εξογκώματα ή σκληρά σημεία.

Περίπου το 40% των διαγνώσεων για καρκίνο στο στήθος στις γυναίκες γίνεται μετά από αυτο-εξέταση όπου η γυναίκα εντόπισε κάποια ανωμαλία στο στήθος της.

Μέχρι το τέλος του βίντεο που ακολουθεί, μετρήθηκαν ούτε λίγο, ούτε πολύ, 37 ξεχωριστές περιπτώσεις αντρών και γυναικών που εστίασαν το βλέμμα τους στο στήθος της νεαρής κοπέλας μέσα σε μια και μόνο ημέρα.

Διαβάστε επίσης:

Αν έχετε αυτόν τον τύπο στήθους κινδυνεύετε από καρκίνο του μαστού

Το "φαινόμενο Αντζελίνα" έφερε εκτόξευση στα τεστ για καρκίνο του στήθους

Πού θα εξεταστείτε δωρεάν για τον καρκίνο του μαστού και του τραχήλου της μήτρας

Πώς μια... φούστα αποκαλύπτει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού