ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πώς να καθαρίσετε σωστά το πιο βρόμικο μέρος του αυτοκινήτου

Είναι γνωστό ότι μέσα στο αυτοκίνητο κρύβονται χιλιάδες βακτήρια και μικροοργανισμοί, επειδή είναι ένας χώρος που ακουμπάμε διαρκώς με τα χέρια μας σε πολλές επιφάνειες μεταφέροντας μικρόβια, ενώ πολλές φορές καταναλώνουμε τροφές μέσα στην καμπίνα των επιβατών και σπανίως καθαρίζουμε καλά σε όλα τα σημεία.

Πώς να καθαρίσετε σωστά το πιο βρόμικο μέρος του αυτοκινήτου

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας κατασκευής καθισμάτων αυτοκινήτων Maxi-Cosi, από τους 506 ερωτηθέντες στην έρευνα μόνο οι μισοί δήλωσαν ότι καθαρίζουν τα καθίσματα του αυτοκινήτου τους 1-2 φορές τον χρόνο, ενώ το 85% παραδέχτηκε πως επιτρέπει στα παιδιά του να καταναλώνουν τροφές μέσα στην καμπίνα των επιβατών.

Επίσης στο 36% των αυτοκινήτων εντοπίστηκαν τουλάχιστον τρία ή και περισσότερα ήδη τροφών πεταμένα στο πάτωμα ή σφηνωμένα στα καθίσματα.

Για να καθαρίσετε σωστά τα καθίσματα, αρχικά συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο του κατασκευαστή και στη συνέχεια βεβαιωθείτε ότι δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το αυτοκίνητο για 12-24 ώρες.

Δείτε τι πρέπει να κάνετε:

-Αφαιρέστε το κάθισμα αυτοκινήτου από την καμπίνα των επιβατών

-Τραβήξτε μια φωτογραφία του με το τηλέφωνό σας, έτσι ώστε να μπορείτε να δείτε πού πάνε όλα τα λουριά και τα αξεσουάρ (αυτό θα καταστήσει ευκολότερο να το τοποθετήσετε και πάλι, αφότου το καθαρίσετε)

-Σκουπίστε τις ρωγμές του καθίσματος αυτοκινήτου.

-Αφαιρέστε το κάλυμμα του καθίσματος από τη φόρμα.

-Τοποθετήστε το κάλυμμα στο πλυντήριο και βάλτε το να πλυθεί με κρύο, χαμηλές στροφές και με ένα ήπιο απορρυπαντικό, χωρίς να περιέχει μαλακτικό.

-Αφότου το πλύνετε, αφήστε το κάλυμμα να στεγνώσει εντελώς πριν το βάλετε πίσω στο κάθισμα του αυτοκινήτου.

-Με τη βοήθεια της φωτογραφίας από το κινητό σας, τοποθετήστε πάλι το κάθισμα σωστά στη θέση του.

Διαβάστε επίσης:

Οι κίνδυνοι υγείας που κρύβονται... στο αμάξι σας

Το χρησιμοποιείτε για το παιδί σας είναι όμως πιο βρόμικο και από... τουαλέτα

Μας συμβαίνει ασυναίσθητα στο τιμόνι και... οδηγεί στον θάνατο

Σοκ! Δείτε πόσα βακτήρια έχει το τιμόνι του αυτοκινήτου σας