ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λάθη χειρισμού οδήγησαν στη μόλυνση της νοσοκόμας από τον Έμπολα

Η ισπανική κυβέρνηση παραδέχτηκε σήμερα ότι οι λάθος χειρισμοί που έγιναν στην αντιμετώπιση ενός κρούσματος του Έμπολα ενδέχεται να οδήγησαν στη μόλυνση της νοσοκόμας.

Λάθη χειρισμού οδήγησαν στη μόλυνση της νοσοκόμας από τον Έμπολα

«Η Ισπανία επιβεβαίωσε ότι σε αυτό το στάδιο δεν είναι σαφές πώς προκλήθηκε η μόλυνση. Στις θεωρίες που διατυπώνονται περιλαμβάνεται και η πιθανή χαλάρωση ορισμένων διαδικασιών, όπως ο χειρισμός της σορού ή η απόρριψη των ιατρικών αποβλήτων», είπε ο Φρέντερικ Βίνσεντ, ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Υγείας Τόνιο Μποργκ.

Ένας από τους θεράποντες γιατρούς της Ρομέρο δήλωσε ότι ενδέχεται να μολύνθηκε από ένα γάντι που άγγιξε στο πρόσωπό της. Η Ρομέρο ήρθε δύο φορές σε επαφή με τον ιεραπόστολο Μανουέλ Γκαρθία Βιέχο, ο οποίος πέθανε στις 25 Σεπτεμβρίου, τρεις ημέρες μετά τον επαναπατρισμό του από τη Σιέρα Λεόνε.

Ο γιατρός είπε ότι επανεξέτασε με τη βοήθεια της ασθενούς όλη τη σειρά των ενεργειών της από τη στιγμή που μπήκε μέχρι και την έξοδό της από το δωμάτιο του ιεραποστόλου.

«Είναι πιθανόν να μην επρόκειτο για λάθος καθεαυτό αλλά για ατύχημα. Είναι λογικό να μην το θυμόταν στην αρχή, λόγω της κατάστασης της υγείας της», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

ΠΟΥ: Αναπόφευκτο να εξαπλωθεί στην Ευρώπη ο Έμπολα

Κατέληξε ασθενής που είχε προσβληθεί από Έμπολα στις ΗΠΑ - Ύποπτο κρούσμα στην Τουρκία

Ισπανία - Έμπολα: Εγκληματικές παραλείψεις καταγγέλλουν τα συνδικάτα εργαζομένων στην Υγεία

Λάθη χειρισμού οδήγησαν στη μόλυνση της νοσοκόμας από τον Έμπολα