ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εισαγγελέας σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας

Απογευματινά ιατρεία, ακόμα και χειρουργεία, από ιδιώτες και απόπειρα παράνομης καθαίρεσης του Επιστημονικού Συμβουλίου ερευνά η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς, κα Ελένη Σίσκου, σε νοσοκομείο της Αθήνας, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Η Άποψη".

Εισαγγελέας σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας

Νωρίτερα είχε διεξαχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) από τον πρώην διοικητή της 1ηα Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, η οποία έκανε λόγο για θεσμική ανοχή σε απαράδεκτα φαινόμενα, αλλά δεν επέβαλε ποινές και κυρώσεις.

Από τον περασμένο Μάρτιο η Πενταμελής Επιτροπή της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) στο εν λόγω νοσοκομείο κατήγγειλε την παράνομη λειτουργία χειρουργείων από ιδιώτες χειρουργούς.

Τις συγκεκριμένες καταγγελίες επανέλαβαν σε ανακοινώσεις τους και επιστολές προς τον υπουργό Υγεία, κο Μάκη Βορίδη, η ΕΙΝΑΠ και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Με βάση τις κατγγελίες η εν λόγω παράνομη πρακτική υποθάλπτεται από συγκεκριμένους δειυθυντές γιατρούς του χειρουργικού τομέα του νοσοκομείου, οι οποίοι φέρεται να τυγχάνουν μιας ιδιότυπης "ασυλίας".