ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φωτισμένα στα μπλε, τα ιστορικά κτίρια της Πανεπιστημίου

Με το γνωστό παγκόσμιο χρώμα του διαβήτη, το μπλε, θα φωτιστούν την Παρασκευή το βράδυ τα ιστορικά κτίρια της οδού Πανεπιστημίου, με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα του Διαβήτη στις 14 Νοεμβρίου.

Φωτισμένα στα μπλε, τα ιστορικά κτίρια της Πανεπιστημίου

Η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία, με την ευγενική υποστήριξη της AstraZeneca, αποφάσισε φέτος να φωταγωγήσει με το «μπλε φως» που αποτελεί το παγκόσμιο έμβλημα του διαβήτη, τα κτίρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, της Ακαδημίας Αθηνών και της Εθνικής Βιβλιοθήκης, επί της οδού Πανεπιστημίου, για να τονιστεί ακόμη περισσότερο η επιστημονική διάσταση της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη.

Να σημειωθεί, ότι κατά την τελετή φωταγώγησης των τριών αυτών κτιρίων, θα προβληθεί βίντεο-ντοκιμαντέρ με θέμα το ταξίδι του διαβήτη, το οποίο ξεκινά από την αρχαιότητα, αναφέρεται στο παρόν και προχωράει στο μέλλον και τις υποσχέσεις που αυτό φέρνει για τα άτομα με διαβήτη.

Η τελετή φωταγώγησης τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, την υποστήριξη της Διαβητολογικής Εταιρίας Βορείου Ελλάδος (ΔΕΒΕ), της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) και την ευγενική υποστήριξη της AstraZeneca.

Στην έναρξη της τελετής φωταγώγησης, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής, στις 19.30 στο Titania Hotel (Olive Garden) έχει προσκληθεί να χαιρετήσει ο Υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης.

Διαβάστε ακόμη:

Διαβήτης: 10 ερωτήσεις & απαντήσεις για την ύπουλη νόσο με το τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό κόστος