ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβήτης: Νέα συσκευή ινσουλίνης διευκολύνει την καθημερινότητα των ασθενών (βίντεο)

Την έγκριση του αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) πήρε μια νέου τύπου συσκευή για τη ρύθμιση της ινσουλίνης σε ασθενείς με διαβήτη.

Διαβήτης: Νέα συσκευή ινσουλίνης διευκολύνει την καθημερινότητα των ασθενών (βίντεο)

Πρόκειται για την "Vibe" από την εταιρεία Animas θυγατρική του κολοσσού Johnson & Johnson. Είναι η πρώτη τρόμπα ινσουλίνης που έχει ενσωματωμένο ένα προηγμένο σύστημα παρακολούθησης, καταγραφής και αποθήκευσης όλων των δεδομένων του επιπέδου γλυκόζης στο αίμα του ασθενούς καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Όλα τα δεδομένα μπορούν να μεταφερθούν άμεσα σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και από εκεί να ενημερωθεί ο προσωπικός γιατρός του ασθενούς για την πορεία της υγείας του.

Η συσκευή είναι πλήρως αδιάβροχη και δεν υπάρχει φόβος βλάβης ακόμα και αν κάποιος κάνει μπάνιο φορώντας τη.

Διαθέτει αναλυτική ρύθμιση της δοσολογίας ινσουλίνης που παρέχει στον ασθενή, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να τη ρυθμίσει με τέτοιον τρόπο, ώστε η δοσολογία να είναι ανάλογη με τους υδατάνθρακες που εκείνος καταναλώνει μέσα στην ημέρα.

Έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί χωρίς διακοπή για φόρτιση επί μία εβδομάδα και διαθέτει την πιο μικροσοπική βελόνα που υπάρχει σε αντίστοιχες συσκευές που κυκλοφορούν μέχρι σήμερα.

Δείτε αναλυτικά τον τρόπο λειτουργίας αυτής της νέας συσκευής, η οποία διευκολύνει ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα των ασθενών με διαβήτη, στο βίντεο που ακολουθεί.

Διαβάστε επίσης:

Ο διαβήτης ευνοεί την εκδήλωση της άνοιας

Διαβήτης και γλυκά: Διαψεύδοντας τους μύθους...

Το λαχανικό που διαλύει καρκίνο, διαβήτη, υπέρταση και άσθμα

Παιδικός Διαβήτης: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!