ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα θέματα υγείας που αναζητήσαμε στο Google το 2014

Η δημοφιλής μηχανή αναζήτησης της Google αποτελεί πλέον κομμάτι της καθημερινότητάς μας, καθώς μας διευκολύνει να παρακολουθούμε τις εξελίξεις σε όποιο θεματικό πεδίο μας ενδιαφέρει.

Τα θέματα υγείας που αναζητήσαμε στο Google το 2014

Το 2014, οι χρήστες πληκτρολόγησαν τρισεκατομμύρια λέξεις και φράσεις, αναζητώντας απάντηση σε κάθε τους απορία.

Σύμφωνα με τη τελευταία έκθεση της Google για τις τάσεις που επικράτησαν στη διαδικτυακή αναζήτηση κατά το τελευταίο έτος, στην κορυφή της λίστας με τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις ήταν ο ξαφνικός θάνατος του Ρόμπιν Γουίλιαμς τον περασμένο Αύγουστο. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου που διεξήχθη στη Βραζιλία και στην τρίτη θέση βρέθηκε η δραματική επιδημία του ιού Έμπολα στη Δυτική Αφρική.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο θάνατος του Ρόμπιν Γουίλιαμς οδήγησε σε ένα ντόμινο αναζητήσεων που αφορούσαν σε τεστ κατάθλιψης και άλλα θέματα ψυχικής υγείας.

Όσον αφορά την επιδημία του Έμπολα, η εξάπλωση του ιού σκόρπισε τον τρόμο σε κάθε γωνιά του πλανήτη κι έτσι οι χρήστες αναζήτησαν με θέρμη πληροφορίες που αφορούσαν τόσο στον ίδιο τον ιό (τρόποι μετάδοσης, συμπτώματα κ.λπ.) αλλά και άρθρα από τα ειδησεογραφικά δίκτυα, ώστε να γνωρίζουν πώς εξελίσσεται η επιδημία εντός και εκτός Αφρικής.

Δεν πρέπει φυσικά να παραλείψουμε να αναφέρουμε και την επιτυχημένη καμπάνια ALS Ice Bucket Challenge, η οποία έκανε πάταγο μέσω των κοινωνικών δικτύων και τράβηξε τα βλέμματα σε μια άγνωστη στο ευρύ κοινό ασθένεια. Εκατομμύρια χρήστες ρώτησαν εύλογα τη Google «Γιατί όλοι αυτοί ρίχνουν παγωμένο νερό στο κεφάλι τους;», με την απάντηση στο ερώτημα αυτό να γεννά και άλλες απορίες, όπως το τι είναι η πλάγια μυατροφική σκλήρυνση (ή νόσος του Lou Gehrig) και πώς θα χρησιμοποιηθούν τα χρήματα που συγκεντρώνονται από την ενέργεια.