ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτή του έδωσε ένα νεφρό, αυτός της έδωσε την καρδιά του

Με αφορμή την Ημέρα των Ερωτευμένων, αύριο 14 Φεβρουαρίου, η ιστορία της Ashley McIntyre και του Danny Robinson είναι εξαιρετικά επίκαιρη.

Αυτή του έδωσε ένα νεφρό, αυτός της έδωσε την καρδιά του

Η Ashley έκανε δωρεά στον –άγνωστο τότε– Danny και αυτή η πράξη γενναιοδωρίας και καλοσύνης κατέληξε να οδηγήσει σε ένα μεγάλο έρωτα για τους δύο νέους από το Λούισβιλ του Κεντάκι.

Η 26χρονη Ashley έκανε τη δωρεά τον Απρίλιο του 2014 και σε καμία περίπτωση δεν περίμενε η κίνηση αυτή να οδηγήσει στον αρραβώνα της με τον επίσης 26χρονο Danny τα Χριστούγεννα. Μάλιστα, το ζευγάρι περιμένει το πρώτο του παιδί τον ερχόμενο Ιούνιο.

Η νεαρή κοπέλα έμαθε πως ο Danny χρειαζόταν μόσχευμα νεφρού από τη μητέρα της, η οποία είχε ακούσει την ιστορία του νεαρού σε μια ραδιοφωνική εκπομπή. Καθώς ο Danny είναι πολύ νέος και είχε χάσει τον πατέρα του από καρκίνο, η Ashley συγκινήθηκε πολύ και προσφέρθηκε να βοηθήσει.

Επικοινώνησε με τον παρουσιαστή της ραδιοφωνικής εκπομπής μέσω Facebook και αυτός την παρέπεμψε στο πρόγραμμα μεταμοσχεύσεων του Πανεπιστημίου του Κεντάκι. Αφού έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις, διαπιστώθηκε πως η Ashley είναι συμβατός δότης. Όταν τελικά αποφασίστηκε πως θα γίνει μεταμόσχευση, η Ashley συναντήθηκε με τον Danny και η έλξη ήταν τρομερή και αμοιβαία.

Οι δύο νέοι κράτησαν επαφή και πέρασαν αρκετό χρόνο μαζί στο πλαίσιο φιλανθρωπικών εκδηλώσεων που οργανώθηκαν ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για τα ιατρικά έξοδα της επέμβασης.

Η επέμβαση ήταν απόλυτα επιτυχής και μετά το εξιτήριο η Ashley και ο Danny άρχισαν να βγαίνουν. Τα Χριστούγεννα, ο Danny έκανε επίσημα πρόταση γάμου στην αγαπημένη του.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα του Fox News, το προσδόκιμο ζωής του Danny αυξήθηκε κατά 25-30 χρόνια χάρη στη σωτήρια επέμβαση. Κατά μέσο όρο, ένας νεφροπαθής που κάνει αιμοκάθαρση εκτιμάται πως έχει ακόμη 15 χρόνια ζωής.

Αυτό που κάνει την περίπτωση της Ashley και του Danny ακόμη πιο σπάνια είναι το γεγονός ότι οι μεταμοσχεύσεις νεφρού από ζώντα δότη σε κάποιον άγνωστο αντιστοιχούν μόλις στο 1% των συνολικών μεταμοσχεύσεων νεφρού.