ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μωρό γεννήθηκε μέσα στον αμνιακό του σάκο (φωτογραφίες & βίντεο)

Ο Σάιλας Φίλιπς γεννήθηκε πριν από λίγες μόνο ώρες, όμως έχει γίνει ήδη γνωστός σε όλο τον κόσμο. Ο λόγος; Γεννήθηκε κλεισμένος μέσα στον αμνιακό του σάκο.

Μωρό γεννήθηκε μέσα στον αμνιακό του σάκο (φωτογραφίες & βίντεο)

Όπως είναι φυσικό, οι γιατροί στο Ιατρικό Κέντρο Cedars-Sinai της Καλιφόρνια έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν έκαναν την καισαρική τομή στη μητέρα του και αντίκρισαν για πρώτη το μωρό.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Κέντρου στο Facebook, ο Σάιλας ήταν πλήρως εγκλεισμένος μέσα στον αμνιακό σάκο. Το φαινόμενο αυτό (en caul birth) είναι εξαιρετικά σπάνιο, γι' αυτό και ο γιατρός αποφάσισε να απαθανατίσει το νεογέννητο. Το μωρό έμοιαζε «παγιδευμένο» μέσα σε μια τεράστια φούσκα.

silas2

«Ήταν πραγματικά μια στιγμή δέους», δήλωσε ο νεογνολόγος Γουίλιαμ Μπάιντερ. Ο γιατρός βοήθησε τον Σάιλας να αναπνεύσει και του παρείχε ειδική φροντίδα, καθώς το αγοράκι γεννήθηκε πρόωρα κατά τρεις μήνες με καισαρική τομή.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, ο αμνιακός σάκος διαρρηγνύεται όταν το μωρό είναι έτοιμο να έρθει στον κόσμο και διαρρέει το υγρό που υπάρχει μέσα σε αυτόν. Εξ ου και η φράση «σπάνε τα νερά».

silas1

Υπάρχει όμως περίπτωση ο σάκος να «κολλήσει» γύρω από κάποιο μέρος του σώματος του μωρού, όπως το κεφάλι. Το φαινόμενο αυτό είναι σπάνιο, αλλά ακόμα πιο σπάνιο είναι να βρίσκεται ολόκληρο το μωρό μέσα τον αμνιακό σάκο, όπως συνέβη με τον Σάιλας.

silas3

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα του CNN, η περίπτωση του Σάιλας παρατηρείται λιγότερο από 1 φορά ανά 80.000 γεννήσεις. Είναι μάλιστα ακόμη πιο παράξενο που συνέβη κάτι τέτοιο έπειτα από καισαρική τομή, καθώς το νυστέρι είναι πολύ πιθανό να τρυπήσει τον αμνιακό σάκο.