ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ξεκινά τη λειτουργία του το πρώτο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης στο Χαλάνδρι

Τις πόρτες του στους πολίτες άνοιξε σήμερα, για πρώτη φορά, στο Χαλάνδρι το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης (Κ.Ι.Α.Χ.).

Ξεκινά τη λειτουργία του το πρώτο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης στο Χαλάνδρι

Σκοπός του Κοινωνικού Ιατρείου είναι να παρέχει δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη σε όλα τα άτομα που έχουν ανάγκη, ανασφάλιστους, άπορους, άνεργους, χωρίς καμία διάκριση.

Η λειτουργία του Κ.Ι.Α.Χ. στηρίζεται σε εθελοντική προσφορά όλων των συντελεστών λειτουργίας του, ιατρών, νοσηλευτών, κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων, φαρμακοποιών και πολιτών, με βάση την αρχή της αλληλεγγύης και της αμοιβαίας προσφοράς.

Εάν επιθυμείτε να κλείσετε ραντεβού με κάποιον από τους γιατρούς ή να συμβάλετε στη στελέχωση του Κ.Ι.Α.Χ. Χαλανδρίου, μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 210-6894973 (17.00- 20.00) ή ηλεκτρονικά kifa.xal@gmail.com.

Το Κ.Ι.Α.Χ. Χαλανδρίου φιλοξενείται στο χώρο του Σ.Κ.Ε.Π.Ι. Χαλανδρίου, Αισχύλου 28, απέναντι από τη Δ.Ο.Υ. Χαλανδρίου και θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 17.00-20.00 και Σάββατο 11.00πμ - 13.00μμ.

Όπως τονίζει στη σχετική ανακοίνωση ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Συμεών Ρούσσος, μεταξύ άλλων, «ο Δήμος έχει θέσει ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που έχει πλήξει μεγάλο μέρος της κοινωνίας της πόλης.

Η νέα δημοτική αρχή από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών αυτής της κρίσης και θεωρεί υποχρέωσή της να σταθεί δίπλα σε όλους τους συμπολίτες μας.

Σε αυτά τα πλαίσια στηρίζει τις πρωτοβουλίες πολιτών που με την εθελοντική και ανιδιοτελή δράση τους δείχνουν την αλληλεγγύη τους σε όσους την έχουν ανάγκη».

Ο Δήμος καλεί τους πολίτες να δείξουν αλληλεγγύη και συμπαράσταση και να προσφέρουν τη βοήθεια και τη στήριξή τους.

Η παραμικρή προσφορά είναι πολύτιμη! Στην προσπάθεια αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης δεν περισσεύει κανείς!