ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έφηβη «παγιδευμένη» στο σώμα δίχρονης (εικόνες - βίντεο)

Με μια πρώτη ματιά, η Girija Srinivas μοιάζει με παιδί. Στην πραγματικότητα όμως είναι 19 ετών.

Έφηβη «παγιδευμένη» στο σώμα δίχρονης (εικόνες - βίντεο)

Είναι μια έφηβη «παγιδευμένη» στο σώμα ενός παιδιού. Πάσχει από μια σπάνια διαταραχή που ονομάζεται συγγενής αγενεσία, η οποία εμποδίζει τη φυσιολογική ανάπτυξη του σώματος.

Η Girija έχει ύψος μόλις 75 εκατοστά και βάρος 12 κιλά. Το βάρος της αντιστοιχεί περίπου σε αυτό ενός παιδιού 2 ετών.

19a

Δεν μπορεί να σταθεί ούτε σε καθιστή στάση, καθώς το κεφάλι της είναι πολύ βαρύ συγκριτικά με το υπόλοιπο σώμα της, ενώ αδυνατεί να σηκώσει οτιδήποτε βαρύτερο από ένα φλιτζάνι.

Οι γιατροί εκτιμούν επίσης ότι είναι πιθανό να υποστεί κάταγμα στον αυχένα εάν γυρίσει απότομα το κεφάλι της και αντιμετωπίζει επίσης αναπνευστικά προβλήματα.

Η πάθησή της τη δυσκολεύει να εκτελέσει ακόμη και τις πιο απλές καθημερινές δραστηριότητες, γι' αυτό και την επιβλέπει συνεχώς η μητέρα της.

19b

Η νεαρή από το Μπανγκαλόρ της Ινδίας ονειρεύεται όμως μια ανεξάρτητη ζωή και ευελπιστεί να καταξιωθεί ως καλλιτέχνις. «Δε θέλω κανείς να με λυπάται», δηλώνει η ίδια, «έχω αποδείξει ποιες είναι οι δυνατότητές μου».

«Η μητέρα μου με βοηθά να φάω και να κάνω απλά καθημερινά πράγματα. Όταν όμως ζωγραφίζω δεν χρειάζομαι τη βοήθεια κανενός.»

Η Girija βγάζει κάποια χρήματα από τα έργα που πουλά και επιθυμεί στο μέλλον να μπορεί να στηρίζει μόνη της οικονομικά τους γονείς της. Τονίζει όμως ότι δεν θέλει να γίνει γνωστή λόγω της σπάνιας πάθησής της, αλλά για το ταλέντο της.

{youtube}8uHmRG-Npng{/youtube}

Διαβάστε επίσης:

Ινδία: Μωρό έξι ημερών έπαθε «αυτανάφλεξη»
Σοκ στην Ινδία: Ανακάλυψαν σκελετό στην κοιλιά 62χρονης
Απίστευτο ιατρικό φαινόμενο στην Ινδία: Δείτε το 17χρονο με τα 232 δόντια!