ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πατούλης: Η Ελλάδα σημαντικός παίκτης στον τουρισμό υγείας στην Ινδία & Ασία

Σημαντικές επαφές για την προώθηση του τουρισμού υγείας της χώρας μας, είχε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, ο οποίος συμμετέχει εκπροσωπώντας την ΚΕΔΕ, στην Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού «Outbound Travel Mart» που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες, στη Βομβάη της Ινδίας.

Πατούλης: Η Ελλάδα σημαντικός παίκτης στον τουρισμό υγείας στην Ινδία & Ασία

Στο πλαίσιο της σημαντικής αυτής διοργάνωσης κ. Πατούλης, παρουσίασε τα πλεονεκτήματα της χώρα μας που διεκδικεί δυναμικά μερίδιο στην παγκόσμια αγορά του τουρισμού υγείας και ευεξίας.

Στο περιθώριο της έκθεσης, ο πρόεδρος του ΙΣΑ είχε σειρά επαφών με επιφανείς παράγοντες από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο της Ινδίας καθώς και της αγοράς του τουρισμού της ευρύτερης περιοχής της Ασίας.

Ειδικότερα, ο κ. Πατούλης πραγματοποίησε μεταξύ των άλλων, συνάντηση εργασίας, με τον Jaykumar Rawal υπουργό Τουρισμού της Μαχαράστρα -της μεγαλύτερης ομόσπονδης πολιτείας της Ινδίας η οποία αριθμεί 95 εκατ. κατοίκους- καθώς και με τον διευθύνοντα σύμβουλο του κρατικού οργανισμού τουρισμού της Μαχαράστρα, V. Waghmare.
Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν οι τρόποι συνεργασίας με τη χώρα μας, προκειμένου να ενισχυθεί η προβολή των ελληνικών τουριστικών προϊόντων, με έμφαση στον Τουρισμό Υγείας, ο οποίος αποτελεί έναν τομέα όπου υπάρχουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.

Παράλληλα, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ένωσης Δήμων της Ινδίας, V. Suresh, με τον οποίο συζήτησε τη δυνατότητα δρομολόγησης γόνιμων συνεργειών, μεταξύ των δύο χωρών αλλά και ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχουμε αναλάβει για την προώθηση του τουρισμού υγείας της χώρα μας δώσαμε δυναμικό παρών στη Βομβάη, σε μία από τις μεγαλύτερες Εκθέσεις Τουρισμού στην Ασία. Έγιναν σημαντικές επαφές που επιβεβαίωσαν το ισχυρό ενδιαφέρον για τη χώρα μας. Τα μηνύματα είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει σημαντικός παίκτης του τουρισμού υγείας, στην Ινδία αλλά και στην ευρύτερη αγορά της Ασίας. Αναγνωρίζοντας την τεράστια δύναμη που έχει το ελληνικό τουριστικό προϊόν αλλά και τα οφέλη από την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, στόχος μας είναι να προβάλλουμε τον πλούτο της χώρας μας στο εξωτερικό και να στρέψουμε το παγκόσμιο ενδιαφέρον στην Ελλάδα».

18 1 2018 tour ygeias vomvai3

Διαβάστε ακόμη:

Οι Λουτροπόλεις & η Ιαματική Ιατρική δυνατό «χαρτί» του τουρισμού Υγείας



Ιαματικός Τουρισμός: Αναξιοποίητα τα 752 σημεία της Ελλάδας

Τα εξειδικευμένα χειρουργεία προσώπου δυνατό «χαρτί» του ιατρικού τουρισμού

Ιατρικός τουρισμός: Η Ελλάδα διεκδικεί κομμάτι από την παγκόσμια αγορά των 40 δισ. ευρώ