ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αμερικανίδα εκδήλωσε το Σύνδρομο του Σοφού μετά από χτύπημα στο κεφάλι!

Μια νεαρή Αμερικανίδα αφηγείται πώς ένα ατύχημα την ώρα που έκανε σκι της χάρισε την απόλυτη ευφυΐα!

Αμερικανίδα εκδήλωσε το Σύνδρομο του Σοφού μετά από χτύπημα στο κεφάλι!

Η κοπέλα, η οποία δεν αποκαλύπτει το όνομά της, μοιράστηκε διαδικτυακά την ιστορία της, εξηγώντας πως ένα χτύπημα στο κεφάλι την οδήγησε να εκδηλώσει το εξαιρετικά σπάνιο Σύνδρομο του Σοφού.

«Περίπου στα μισά της κατάβασής μου στο λόφο, αφού είχα αναπτύξει αρκετά μεγάλη ταχύτητα, ξαφνικά το πέδιλο του σκι κόλλησε στον πάγο και εκσφενδονίστηκα», εξηγεί η νεαρή.

«Έχασα τις αισθήσεις μου μετά το χτύπημα. Όταν συνήλθα, είδα τον αδερφό μου να στέκεται δίπλα μου.»

Η κοπέλα συνέχισε ανέμελη να κάνει σκι για το υπόλοιπο της ημέρας, καθώς δεν είχε εκδηλώσει ανησυχητικά συμπτώματα όπως ζαλάδα ή ναυτία. Είχε μόνο πονοκέφαλο και πονούσε στον ώμο.

Πέρασαν δύο ημέρες μέχρι να πάει στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε πάθει ήπια διάσειση, εξάρθρωση ώμου και κάταγμα στην κλείδα.

Όσο περνούσαν οι μέρες, η κοπέλα άρχισε να παρατηρεί αλλαγές στην όραση, την αντίληψη και τη μνήμη της.

Ένιωθε ότι έβλεπε τον κόσμο διαφορετικά και θυμόταν με κάθε λεπτομέρεια εικόνες από το περιβάλλον της, σαν να ξεφύλλιζε τις σελίδες ενός βιβλίου. Ιδιαίτερη θέση στη μνήμη της κατείχαν οι λεπτομέρειες από τα κτίρια που έβλεπε.

Για αρκετές εβδομάδες αγνόησε τα αλλόκοτα συμπτώματα, μια μέρα όμως ξύπνησε με τρομερή ημικρανία που την ανάγκασε να πάει εσπευσμένα στο νοσοκομείο να κάνει εξετάσεις.

Οι γιατροί σάστισαν από τα συμπτώματα που είχε εκδηλώσει η κοπέλα και δεν αντιλήφθηκαν αμέσως τι της συνέβαινε. Εξήγησε πως όχι μόνο θυμάται κάθε μέρος που έχει επισκεφθεί στη ζωή της με πάσα λεπτομέρεια αλλά επίσης πως μπορεί να σχεδιάσει τέλεια όλα τα κτίρια που έχει δει στη ζωή της.

Έλεγε ξανά και ξανά στο νευρολόγο της πως δεν ήταν φυσιολογικό που μπορούσε να θυμηθεί όλα αυτά τα πράγματα.

Έπειτα από ένα χρόνο περίπου και πληθώρα εξετάσεων, η τελική διάγνωση υπέδειξε πως η κοπέλα εκδήλωσε το Σύνδρομο του Σοφού μετά τον τραυματισμό της.

Το Σύνδρομο του Σοφού είναι εξαιρετικά σπάνιο –μόλις 50 περιστατικά έχουν καταγραφεί παγκοσμίως. Αν και η προβολή που έχει λάβει καθένα από αυτά είναι τεράστια, οι επιστήμονες δεν έχουν κατανοήσει πλήρως τα αίτια εκδήλωσης του συνδρόμου.

Οι λιγοστοί άνθρωποι στον κόσμο που έχουν διαγνωσθεί με το Σύνδρομο του Σοφού εμφανίζουν ξαφνικά «κρυφά ταλέντα», όπως εκπληκτικές μουσικές ή μαθηματικές ικανότητες, μετά από εγκεφαλική βλάβη ή χτύπημα στο κεφάλι.

Αν και οι έρευνες σχετικά με τα αίτια του συνδρόμου συνεχίζονται, δεν έχει επικρατήσει μία μεμονωμένη θεωρία που να το εξηγεί. Αρκετοί επιστήμονες θεωρούν πως το Σύνδρομο του Σοφού εκδηλώνεται όταν το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου προσπαθεί να αντισταθμίσει κάποιο τραύμα στο αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου. Είναι εξαιρετικά σπάνιο ένας «σοφός» να χάσει τις μοναδικές του ικανότητες άπαξ και τις αποκτήσει.

Διαβάστε επίσης:

Γνωρίστε την πραγματική Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων!
Έκανε την αλλεργία της έργο τέχνης. Τα σχέδια στο δέρμα 34χρονης (pics & vid)