ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λώρα Μάρτιντεϊλ: Η γυναίκα-βρυκόλακας

Κλασική σκηνή που έχουμε δει σε δεκάδες ταινίες: Όταν κάνει την εμφάνισή του ο ήλιος, οι βρυκόλακες τρέχουν να βρουν καταφύγιο για να αποφύγουν το... ψήσιμο.

Λώρα Μάρτιντεϊλ: Η γυναίκα-βρυκόλακας
vampire sun

Αν και οι περισσότεροι από εμάς ξεμυτίζουμε σαν τα σαλιγκάρια με το που κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες ακτίνες, η 26χρονη Λώρα Μάρτιντεϊλ, όπως και οι βρυκόλακες, τρέχει να κρυφτεί. Γι' αυτό άλλωστε τα έξι της παιδιά της έχουν δώσει το παρατσούκλι «βρυκόλακας»!

a5055f8176f854bab5b78d54db3a718c L

Η γυναίκα πάσχει από μια σοβαρή αλλεργία που ονομάζεται ακτινική κνήφη (actinic prurigo). Το δέρμα της καίγεται και εμφανίζει έντονα εξανθήματα κάθε φορά που εκτίθεται στην ακτινοβολία του ήλιου. Τα διαθέσιμα ερευνητικά στοιχεία σχετικά με την ακτινική κνήφη υποδεικνύουν ότι η αλλεργία εκδηλώνεται λόγω αντίδρασης μεταξύ του ηλιακού φωτός και των πρωτεϊνών του δέρματος. Τα εξανθήματα που εμφανίζονται στο δέρμα συχνά αφήνουν πληγές αφού επουλωθούν.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail, η γυναίκα αισθάνεται το δέρμα της να λιώνει κάθε φορά που έρχεται σε επαφή με τον ήλιο. Όταν πρέπει να βγει από το σπίτι αναγκάζεται να φορά μακρυμάνικα και γάντια, ακόμη κι όταν οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές, αλλά και αντηλιακό με δείκτη προστασίας 50. Λαμβάνει επίσης δυνατό κοκτέιλ φαρμάκων για να ελέγξει τις έντονες αλλεργικές αντιδράσεις.

actinic prurigo 2
actinic prurigo 3

«Όποτε βγαίνω από το σπίτι το δέρμα μου υποφέρει και μέσα σε μισή ώρα αρχίζω να νιώθω ότι λιώνω», δηλώνει η Λώρα.

Η κοπέλα αντιμετωπίζει το πρόβλημα από το τότε που γεννήθηκε, όμως έλαβε επίσημη διάγνωση μόλις πριν ένα χρόνο.

Διαβάστε επίσης:

Αυτή η 17χρονη είναι αλλεργική στο νερό (εικόνες)