ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χιλή: Δεν φαντάζεστε τι βρήκαν οι γιατροί στην κοιλιά 92χρονης!

Μια 92χρονη γυναίκα από τη Χιλή μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο λόγω τραυματισμού από πτώση, όμως οι εξετάσεις που της έκαναν οι γιατροί έκρυβαν μια απίστευτη έκπληξη!

Χιλή: Δεν φαντάζεστε τι βρήκαν οι γιατροί στην κοιλιά 92χρονης!

Η ακτινογραφία έδειξε ότι στην κοιλιά της γυναίκας υπήρχε ένα έμβρυο βάρους σχεδόν δύο κιλών.

Σύμφωνα με δήλωση του διευθυντή του νοσοκομείου στο BBC, το «απολιθωμένο» έμβρυο ήταν ανεπτυγμένο και μεγάλο σε μέγεθος και είχε «ξεμείνει» στην κοιλιά της γυναίκας τουλάχιστον τα τελευταία 50 χρόνια.

c808fe4c96af3a014c6db7871a901344 L

Η γυναίκα δεν πονούσε και εκτιμάται ότι το μωρό ήταν περίπου επτά μηνών όταν πέθανε. Το φαινόμενο είναι γνωστό ως λιθοπαίδιον και παρατηρείται όταν το έμβρυο πεθαίνει και ασβεστοποιείται εκτός της μήτρας.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2000 στην επιθεώρηση Sao Paulo Medical Journal, το λιθοπαίδιον είναι εξαιρετικά σπάνιο, καθώς συμβαίνει μόλις σε ποσοστό 1,5-1,8% των έκτοπων κυήσεων (εξωμήτριο) στις οποίες το έμβρυο αναπτύσσεται συγκεκριμένα στην κοιλιακή χώρα. Έκτοπη κύηση με το έμβρυο να αναπτύσσεται στην κοιλιακή χώρα (όχι στις σάλπιγγες, τις ωοθήκες ή αλλού) καταγράφεται μία φορά ανά 11.000 εγκυμοσύνες. Έχουν καταγραφεί λιγότερα από 300 περιστατικά που να αφορούν σε λιθοπαίδιον σε 400 χρόνια ιατρικής πρακτικής παγκοσμίως, αναφέρει η μελέτη.

Δεδομένου ότι η ασθενής ήταν μεγάλη σε ηλικία, οι γιατροί αποφάσισαν να της δώσουν εξιτήριο χωρίς να τη χειρουργήσουν, οπότε πιθανώς η γυναίκα θα φύγει από τη ζωή μαζί με το αγέννητο παιδί της.

Διαβάστε επίσης:

26χρονη φοιτήτρια «φιλοξενούσε» το δίδυμο αδερφάκι της στον εγκέφαλό της