ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δαφνί: Πώς εκτυλίχθηκε η τραγωδία με τους τρεις νεκρούς από την πυρκαγιά

Μάχη για την ζωή δίνουν δύο τραυματίες, ενώ κατεπείγουσα Διοικητική έρευνα για την διερεύνηση των συνθηκών θανάτου των τριών ασθενών, έδωσε ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Δημόπουλος.

Δαφνί: Πώς εκτυλίχθηκε η τραγωδία με τους τρεις νεκρούς από την πυρκαγιά

Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες που χαροπαλεύουν είναι ο τραγικός απολογισμός της φωτιάς που ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το απόγευμα της Παρασκευής (4/9/2015) στο ισόγειο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (Ψ.Ν.Α.) στο Δαφνί.

Για το περιστατικό έχει διαταχθεί κατεπείγουσα διοικητική έρευνα (ΕΔΕ) προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου των τριών ασθενών από τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας, Θάνο Δημόπουλο. Ο υπηρεσιακός υπουργός συγκρότησε Επιτροπή υπό το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου με στόχο την άμεση βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας των ασθενών στα ψυχιατρικά νοσοκομεία.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ο θάνατος των τριών ασθενών προήλθε πιθανότατα από ασφυξία. Όπως όλα δείχνουν οι άτυχοι τρόφιμοι βρήκαν φριχτό θάνατο αφού την ώρα της πυρκαγιάς ήταν δεμένοι στα κρεβάτια του, καθώς είναι μία μέθοδος που χρησιμοποιείται αρκετά συχνά ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος αυτοτραυματισμού του ασθενή.

Ο εμπρηστής ήταν τρόφιμος

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά ξέσπασε από τρόφιμο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, ο οποίος φέρεται να έβαλε φωτιά στις κουρτίνες του δωματίου του με άγνωστο μέχρι στιγμής τρόπο.

Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr

Διαβάστε ακόμη:

Τρεις νεκροί από πυρκαγιά στο ΨΝΑ Δαφνί - Άμεση η ανταπόκριση ΕΚΑΒ και ΕΚΕΠΥ - ΕΔΕ διέταξε ο Δημόπουλος