ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» κοντά στους πρόσφυγες: Προσφορά 2.000 εμβολίων στο υπ. Υγείας

Με σκοπό να συμβάλει στην ανακούφιση των προσφύγων αλλά και στη διαφύλαξη της υγείας, τόσο των προσφύγων, όσο και των κατοίκων των περιοχών που τους φιλοξενούν, το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» παίρνει νέες πρωτοβουλίες. 

Το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» κοντά στους πρόσφυγες: Προσφορά 2.000 εμβολίων στο υπ. Υγείας

Λόγω των κρουσμάτων ηπατίτιδας και ανεμοβλογιάς που εμφανίστηκαν στην Ειδομένη και στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», το Ίδρυμα θα προσφέρει στο Υπουργείο Υγείας 2000 εμβόλια. Η σχετική σύμβαση θα υπογραφεί αύριο στο Υπουργείο Υγείας.

Η Πρόεδρος του Ιδρύματος, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, επικοινώνησε με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κύριο Παναγιώτη Κουρουμπλή, για την ανάληψη από το Ίδρυμα της λειτουργίας ενός hot spot όπου θα φιλοξενούνται κυρίως μητέρες με τα παιδιά τους, καθώς επίσης και ασυνόδευτα παιδιά. Εκεί θα τους παρέχεται σίτιση, ένδυση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική υποστήριξη, ψυχαγωγικές δραστηριότητες και παιχνίδια για τα παιδιά. Το λειτουργικό κόστος του προγράμματος θα αναληφθεί από το Ίδρυμα, ενώ στόχος θα είναι να γίνει κέντρο αναφοράς το όποιο θα ενταχθεί και στην UΝΕSCO. Ο Υπουργός θα διαβιβάσει την πρόταση σήμερα στον Πρωθυπουργό για να προχωρήσει το πρόγραμμα.

Την Τρίτη 29 Μαρτίου 2016 θα παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου από το Ίδρυμα όπου θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες για το πρόγραμμα αυτό καθώς και η συνεργασία του Ιδρύματος με την UNESCO. Το Ίδρυμα προγραμματίζει μια σημαντική Συνάντηση Ειδικών και προσωπικοτήτων που έχουν σχέση με το μεταναστευτικό που θα γίνει στο Παρίσι, στην έδρα της UNESCO, στις 9 Μαϊου 2016, με την παρουσία της Γενικής Διευθύντριας της UNESCO κυρίας Irina Bokova, ενώ θα ακολουθήσει διεθνής συνάντηση και στην Αθήνα των Οκτώβριο. Στη συνέντευξη Τύπου θα παραστούν εκπρόσωπος της UNESCO, καθώς κα ο Πρέσβης της Taipei κύριος Paul Kuoboug Chang για να ανακοινώσει μια μεγάλη προσφορά που γίνεται από την χώρα του στο Ίδρυμα για τους πρόσφυγες.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Ιδρύματος, επισκέπτεται σύντομα την Ελλάδα η Πρόεδρος του Ιδρύματος «Robert F. Kennedy Human Rights» και ακτιβίστρια ειρήνης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κυρία Kerry Kennedy, για να δει από κοντά τις συνθήκες και να ενημερώσει τους υπεύθυνους στις ΗΠΑ. Γι’ αυτό το σκοπό θα μεταβούν με την κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη σε σημεία που φιλοξενούνται πρόσφυγες σε νησιά και στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη:

Το ΚΕΕΛΠΝΟ ξεκινά τους εμβολιασμούς στους πρόσφυγες της Ειδομένης