ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρίχρονη με καρκίνο λαμβάνει καρτ-ποστάλ από κάθε γωνιά του πλανήτη

Όταν η Έλλι Γουόλτον από την Ουάσινγκτον των ΗΠΑ ήταν τεσσάρων μηνών, η μητέρα της παρατήρησε ένα μικρό εξόγκωμα στο κεφάλι της. Λίγο αργότερα, το κοριτσάκι διαγνώστηκε με μια σπάνια μορφή καρκίνου στο κεφάλι.

Τρίχρονη με καρκίνο λαμβάνει καρτ-ποστάλ από κάθε γωνιά του πλανήτη

Μέχρι σήμερα έχει υποβληθεί σε 17 χειρουργικές επεμβάσεις ώστε να αφαιρεθούν πέντε καρκινικοί όγκοι από το κεφάλι της.

Αν και οι επεμβάσεις και η θεραπεία στην οποία υποβάλλεται την κρατούν σχεδόν σε μόνιμη βάση μέσα σε ένα νοσοκομείο, τους τελευταίους μήνες η Έλλι καταφέρνει να διατηρήσει την καλή της διάθεση χάρη στη συμβολή ανθρώπων από όλο τον κόσμο.

elliecanglio

Δεν μπορεί να ταξιδέψει λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η υγεία της, καταφέρνει όμως να δει τον κόσμο μέσα από εικόνες.

Καρτ-ποστάλ καταφθάνουν στα χέρια του τρίχρονου κοριτσιού από κάθε γωνιά του πλανήτη. «Άρχισα να ζητάω από κόσμο να στείλει καρτ-ποστάλ. Παίρναμε μερικές αραιά και πού», δηλώνει η μητέρα του κοριτσιού, όμως σύντομα η οικογένεια της Έλλι άρχισε να λαμβάνει μαζικά καρτ-ποστάλ από διάφορες χώρες. «Όλοι γράφουν ένα μήνυμα στην καρτ-ποστάλ και ό,τι κι αν γράψουν με συγκινεί. Είναι μια προσευχή γι’αυτήν», δηλώνει η μητέρα.

ellglio

Αφορμή για να αγαπήσει η Έλλι τις καρτ-ποστάλ ήταν μια κάρτα που έστειλαν οι παππούδες της σε εκείνη και τη μεγαλύτερη αδερφή της. Τα κορίτσια άρχισαν να ζητούν και άλλες καρτ-ποστάλ, οπότε η μητέρα τους κοινοποίησε το αίτημά τους μέσω της σελίδας που διατηρεί στο Facebook ώστε να ενημερώνει για την πορεία της υγείας του κοριτσιού.

ellieglioblapostcards

Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, άρχισαν να καταφθάνουν στο σπίτι της οικογένειας Γουόλτον δεκάδες καρτ-ποστάλ από σχεδόν κάθε πολιτεία των ΗΠΑ, τη Γερμανία, μέχρι και τη Νότια Κορέα. Μόνο τον περασμένο μήνα, η Έλλι παρέλαβε περισσότερες από 500 καρτ-ποστάλ!

Τι είναι το πολύμορφο γλοιοβλάστωμα

Η Έλλι διαγνώστηκε με πολύμορφο γλοιοβλάστωμα, μια σπάνια μορφή καρκίνου στο κεφάλι που χαρακτηρίζεται από τον ταχύτατο ρυθμό ανάπτυξης του όγκου. Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρία για τον Καρκίνο του Εγκεφάλου (ΑΒΤΑ), ένα παιδί με πολύμορφο γλοιοβλάστωμα έχει 25% πιθανότητες να επιβιώσει σε βάθος πενταετίας. Εφαρμόζεται συνήθως ακτινοθεραπεία και κυρίως χημειοθεραπεία ώστε να επιβραδυνθεί ο ρυθμός ανάπτυξης των όγκων που δεν μπορούν να αφαιρεθούν χειρουργικά.

Τα συμπτώματα που συνοδεύουν το πολύμορφο γλοιοβλάστωμα εξαρτώνται τόσο από το μέγεθος όσο και από την ακριβή τοποθεσία του όγκου στον εγκέφαλο. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Dana-Farber για τον Καρκίνο, ποσοστό 65% των περιστατικών πολύμορφου γλοιοβλαστώματος εντοπίζονται στην περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει την ομιλία, την κίνηση, τη σκέψη και τις αισθήσεις. Ποσοστό 20% των όγκων αναπτύσσονται στο θάλαμο, τον υποθάλαμο ή το διάμεσο εγκέφαλο, περιοχές που ελέγχουν τη θερμοκρασία του σώματος, τον πόνο και την αφή. Περίπου 15% των όγκων εντοπίζονται στην παρεγκεφαλίδα και το εγκεφαλικό στέλεχος και στην περίπτωση αυτή επηρεάζεται ο συντονισμός, η ισορροπία και η κινητική λειτουργία γενικότερα.

Τα περισσότερα παιδιά με πολύμορφο γλοιοβλάστωμα λαμβάνουν διάγνωση για τη νόσο σε ηλικία 9-10 ετών. Το πολύμορφο γλοιοβλάστωμα είναι εξίσου συχνό σε αγόρια και κορίτσια.

Οι πρώτες ενδείξεις στα παιδιά είναι οι συχνοί πονοκέφαλοι, ο λήθαργος, η αδυναμία, οι κινητικές δυσκολίες, οι ορμονικές ανωμαλίες και οι μεταβολές στη συμπεριφορά ή στη συλλογιστική διαδικασία.

Διαβάστε επίσης:

Περούκες για πριγκίπισσες με καρκίνο

Η δίχρονη Σκάρλετ έχει χάσει το ένα της χέρι – το ίδιο και η γάτα της (pics&vid)

Νοσηλεύτριες τραγουδούν το Let it go μαζί με 3χρονη καρκινοπαθή (βίντεο)