ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Περούκες για πριγκίπισσες με καρκίνο

Μια μητέρα από την Αλάσκα ξεκίνησε ένα πρότζεκτ με τίτλο «Το Μαγικό Κουβάρι» και προσπαθεί να προσελκύσει εθελοντές που θα την βοηθήσουν να κατασκευάσει περισσότερες περούκες για πριγκίπισσες με καρκίνο.

Περούκες για πριγκίπισσες με καρκίνο

Αφορμή για τη δημιουργική πρωτοβουλία της Χόλι Κρίστενσεν ήταν η διάγνωση για καρκίνο που έλαβε η κόρη μιας καλής της φίλης. Η Χόλι ήταν παλιά νοσηλεύτρια και είχε έρθει σε επαφή με καρκινοπαθείς, οπότε γνώριζε πολύ καλά ότι η θεραπεία θα ήταν δύσκολη για το μόλις 2 ετών κοριτσάκι.

«Σου ματώνει την καρδιά και σου αλλάζει τη ζωή να δουλεύεις με ανθρώπους που έχουν καρκίνο», δηλώνει η Χόλι στο ειδησεογραφικό δίκτυο ABC News. «Το περασμένο φθινόπωρο, έμαθα ότι η κόρης μιας φίλης μου από το κολλέγιο διαγνώσθηκε με καρκίνο. Είναι ένα πολύ χαριτωμένο κοριτσάκι που αγαπά τις πριγκίπισσες και επρόκειτο να χάσει τα όμορφα, μακριά μαλλιά της» λόγω της χημειοθεραπείας.

Σε μια προσπάθεια να φτιάξει τη διάθεση του κοριτσιού, η Χόλι της έφτιαξε μια μακριά περούκα από κίτρινο μαλλί που έμοιαζε με την εντυπωσιακή κόμη της Ραπουνζέλ. Η Χόλι είχε ξαναφτιάξει παρόμοιες περούκες για τις δύο κόρες της, όταν είχαν ντυθεί για το Χάλογουιν Έλσα και Άννα, τις δύο πριγκίπισσες από τη δημοφιλή ταινία κινουμένων σχεδίων Frozen.

elsa and anna wig princesses

Η περούκα Ραπουνζέλ εντυπωσίασε και σύντομα μία ακόμη οικογένεια ζήτησε από τη Χόλι να φτιάξει μια περούκα για το κοριτσάκι τους που είχε καρκίνο.

12009610 755500251242035 399232628544450102 n

Τα αιτήματα για περούκες άρχισαν να πέφτουν βροχή κι έτσι η Χόλι έστησε ένα εργαστήριο για να μπορεί να βοηθήσει και άλλες οικογένειες. Δέχτηκε μάλιστα δεκάδες προσφορές από εθελοντές που ήθελαν να συνδράμουν στην πρωτοβουλία της.

«Είναι μοναδική η ικανοποίηση που παίρνεις όταν ξέρεις ότι μπορείς να βάλεις λίγη μαγεία σε μια τόσο δύσκολη στιγμή», δηλώνει η Χόλι. Όλες οι περούκες διατίθενται στις οικογένειες δωρεάν, οπότε η Χόλι προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα για τα υλικά που χρειάζονται για την κατασκευή τους.

Πηγή φωτογραφιών: Facebook

Δείτε κι αυτό:

Ο Μεγάλος Δανός βοήθησε τη Μπέλα να περπατήσει ξανά μετά από 9 χρόνια (pics&vid)
«Αποκεφαλίστηκε» σε τροχαίο όμως οι γιατροί συνέδεσαν και πάλι το κεφάλι (pics&vid)
«Μανούλα, άσε με να πεθάνω» - Η ιστορία του 5χρονου Μόργκαν που συγκλονίζει
Του απομένει λίγος χρόνος ζωής και έκανε κάτι απίστευτο για την κόρη του...
«Μην αφήνετε κανέναν να φιλά το νεογέννητο μωρό σας»