ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιταλός «μεταμορφώθηκε» σε Γάλλο μετά από χτύπημα στο κεφάλι!

Με ένα αλλόκοτο περιστατικό ήρθαν αντιμέτωποι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

Ιταλός «μεταμορφώθηκε» σε Γάλλο μετά από χτύπημα στο κεφάλι!

Ένας 50χρονος άντρας «μεταμορφώθηκε» ξαφνικά από Ιταλό σε Γάλλο λόγω τραύματος στο κεφάλι!

350E5DC500000578 3631031 image m 5 1465386246784

Ο κύριος JC, του οποίου το πραγματικό όνομα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, διατηρούσε στο παρελθόν –για μικρό χρονικό διάστημα– δεσμό με μια Γαλλίδα, όμως δεν είχε εξασκήσει τα γαλλικά του για δεκαετίες. Έπειτα από ένα σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι, όμως, άρχισε να τα μιλά... φαρσί και μάλιστα έχει μπει για τα καλά στο πετσί του ρόλου, αφού κάθε πρωί που ξυπνά ανοίγει διάπλατα το παράθυρό του και καλημερίζει στα γαλλικά τους περαστικούς!

Οι γιατροί που τον εξέτασαν κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πάσχει από το λεγόμενο «Σύνδρομο Ξένης Γλώσσας» (Foreign Language Syndrome). Το σύνδρομο είναι εξαιρετικά σπάνιο, αφού έχουν καταγραφεί παγκοσμίως μόλις 60 τέτοια περιστατικά. Θεωρείται αποτέλεσμα βλάβης στην περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει τη γλώσσα.

«Τα γαλλικά τού JC βρίθουν ανακριβειών, ωστόσο τα μιλά με γρήγορο ρυθμό και με υπερβολικό επιτονισμό, με την προσωδία να μοιάζει με αυτή που απαντάται στις ταινίες. Ο JC είναι μια κλασική καρικατούρα Γάλλου» δηλώνουν οι ειδικοί που ανέλαβαν την περίπτωση του JC.

Ο JC μιλά μεν γαλλικά, όμως συνεχίζει να γράφει στα ιταλικά. «Ισχυρίζεται ότι μπορεί να μιλήσει μόνο στα γαλλικά, πιστεύει ότι σκέφτεται στα γαλλικά και αγαπά τις γαλλικές ταινίες, τρώει γαλλικά φαγητά και διαβάσει γαλλικά περιοδικά» γράφουν οι ειδικοί στη σχετική έκθεση που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Cortex.

Ο JC δεν εκνευρίζεται όταν του λένε ότι τα γαλλικά του είναι ακαταλαβίστικα. Εκδηλώνει, ωστόσο, συμπεριφορικές ανωμαλίες, όπως ψευδαίσθηση μεγαλείου, διαταραχές ύπνου και αδικαιολόγητη ευφορία.

Δείτε κι αυτό:

Αμερικανίδα εκδήλωσε το Σύνδρομο του Σοφού μετά από χτύπημα στο κεφάλι!

Έπαθε ημικρανία και άρχισε να μιλάει ιταλικά, γαλλικά και κινέζικα!