ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΟΚ: Φάρμακα που σκοτώνουν εντοπίστηκαν στην Κύπρο

Θανατηφόρα φάρμακα που διατίθενται μέσω διαδικτύου,εντόπισαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Κύπρου σε ταχυδρομεία όλων των επαρχιών τουνησιού.Η διεθνής επιχείρηση PANGEA VI οδήγησε στον εντοπισμόεκατομμυρίων θανατηφόρων φαρμάκων παγκοσμίως, που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στοδιαδίκτυο. Σε εξονυχιστικούς ελέγχους, που έγιναν σε ταχυδρομεία όλων τωνεπαρχιών της Κύπρου, εντοπίστηκαν εκατοντάδες επικίνδυνα σκευάσματα.
ΣΟΚ: Φάρμακα που σκοτώνουν εντοπίστηκαν στην Κύπρο

Κυκλοφορούνανεξέλεγκτα στο διαδίκτυο κι οργανώθηκε ολόκληρη επιχείρηση για τον εντοπισμότους

Θανατηφόρα φάρμακα πουδιατίθενται μέσω διαδικτύου, εντόπισαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Κύπρου σεταχυδρομεία όλων των επαρχιών του νησιού.

Η διεθνήςεπιχείρηση PANGEA VI οδήγησε στον εντοπισμό εκατομμυρίων θανατηφόρων φαρμάκων παγκοσμίως,που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στο διαδίκτυο. Σε εξονυχιστικούς ελέγχους, πουέγιναν σε ταχυδρομεία όλων των επαρχιών της Κύπρου, εντοπίστηκαν εκατοντάδεςεπικίνδυνα σκευάσματα.

Πρόκειταιγια φαρμακευτικά προϊόντα, η χρήση των οποίων προϋποθέτει συνταγογράφηση απόγιατρό. Ανάμεσάτους αντιβιοτικά, αντισυλληπτικά, ορμόνες με αναβολική δράση, προϊόντα γιαστυτική δυσλειτουργία ακόμη και αυστηρά συνταγογραφούμενα φαρμακευτικάπροϊόντα για διακοπή κύησης. Το εμπόριο φαρμακευτικών σκευασμάτων διεξάγεταικατά κύριο λόγο μέσω διαδικτύου.

Από τα 302πακέτα, που επιλέχθηκαν για έλεγχο, κατασχέθηκαν ή κατακρατήθηκαν επτά, ταοποία περιείχαν 1.447 τεμάχια φάρμακων, συμπληρωμάτων διατροφής όπως επίσης καικαλλυντικά συνολικού βάρους 10 κιλών.

Η αστυνομίακαι οι αρμόδιες υπηρεσίες καλούν το κοινό να συνυπολογίζει πάντα ότι ηαγοραπωλησία φαρμάκων, μέσω διαδικτύου, εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την υγεία, καθώς μόνον το 2%περίπου των διαδικτυακών φαρμακείων λειτουργούν νόμιμα, ενώ το υπόλοιπο 98%είναι παράνομα και ανεξέλεγκτα και ουσιαστικά δεν υπάρχει οποιαδήποτε εγγύησηότι τα φάρμακα που αγοράζονται μέσω διαδικτύου, είναι αυθεντικά ή ότι δενπεριέχουν ουσίες, οι οποίες είναι επιβλαβείς για τον ανθρώπινο οργανισμό.