ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρόγραμμα για έλεγχο κοιλιακής αορτής

Πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου των δημοτών  Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Περιστερίου και Χαϊδαρίου  για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, πραγματοποιεί  η Αγγειοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με τους παραπάνω δήμους.
Πρόγραμμα για έλεγχο κοιλιακής αορτής

Πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχουτων δημοτών Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Περιστερίου και Χαϊδαρίου για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής,πραγματοποιεί η ΑγγειοχειρουργικήΚλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας σεσυνεργασία με τους παραπάνω δήμους.

Τοανεύρυσμα της κοιλιακής αορτής εμφανίζεται σε ποσοστό 5-10% στις ηλικίες άνωτων 65 ετών στους άνδρες και άνω των 70 ετών στις γυναίκες και, εφόσονδιαγνωσθεί έγκαιρα, αντιμετωπίζεται χειρουργικά με πολύ καλά αποτελέσματα.

Όσοιδημότες των ανωτέρω δήμων επιθυμούν, μπορούν να εξεταστούν δωρεάν στηνΑγγειοχειρουργική Κλινική του «Αττικού» Νοσοκομείου (Αγγειολογικό Εργαστήριο, 5οςόροφος, ώρα 15:00-17:00), σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

ΚάθεΔευτέρα: Δημότες Αγίας Βαρβάρας

Κάθε Τρίτη:Δημότες Αιγάλεω

ΚάθεΤετάρτη: Δημότες Περιστερίου

ΚάθεΠέμπτη: Δημότες Χαϊδαρίου

Οιεξεταζόμενοι θα πρέπει να είναι άνδρες άνω των 65 ετών ή γυναίκες άνω των 70ετών, δεδομένου ότι σε αυτές τις ηλικιακές ομάδες είναι πιο συχνή η εμφάνισηανευρυσμάτων κοιλιακής αορτής. Η εξέταση θα γίνει με υπερηχογράφημα, το οποίοαποτελεί διαγνωστική μέθοδο μεγάλης ακρίβειας, και θα διαρκέσει λίγα λεπτά τηςώρας. Το πρόγραμμα θα εκτελεστεί με την εθελοντική συμμετοχή των στελεχών τηςΠανεπιστημιακής Αγγειοχειρουργικής Κλινικής.

Γιαπερισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να απευθυνθούν στα παρακάτωτηλέφωνα:

ΑγγειολογικόΕργαστήριο Αγγειοχειρουργικής Κλινικής

Τηλ.:210-5831552 / 210-5831484