ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επτά αλήθειες για τους ψηλούς και τους κοντούς

Οι ψηλοίάνθρωποι πετυχαίνουν… υψηλότερες επιδόσεις στα τεστ IQ σε σύγκριση με τους πιο κοντούς,σύμφωνα με μία νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό  PLOS Genetics.
Επτά αλήθειες για τους ψηλούς και τους κοντούς

Οι ψηλοίάνθρωποι πετυχαίνουν… υψηλότερες επιδόσεις στα τεστ IQ σε σύγκριση με τους πιο κοντούς,σύμφωνα με μία νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PLOS Genetics.

Αξιοποιώνταςστοιχεία από δίδυμα και τους γονείς τους, συνολικά περίπου 8.000 συμμετέχοντες,οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, μελέτησαν τον συσχετισμόανάμεσα στο ύψος και το IQ.

Την ίδιαστιγμή, φαίνεται ότι όσοι είναι πιο ψηλοί, επιλέγουν συντρόφους που είναι εξυπνότεροικαι το αντίθετο.

Τα υπέρ καιτα κατά του να είστε ψηλοί!

- Είναι πιο πιθανό να αναπτύξετεθρόμβους: Σε σύγκριση με τους πιο κοντούς ανθρώπους, όσοι είναι ψηλοίδιατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν θρόμβους στις φλέβες των ποδιών καισε άλλα μέρη του σώματος. Ο κίνδυνος αυξάνεται για τα άτομα που είναι και ψηλάκαι παχύσαρκα.

- Είναι πιο πιθανό να εμφανίσετεκαρκίνο: Σύμφωνα με μελέτη που δημοσίευσαν ερευνητές στο περιοδικό Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention, οι γυναίκες που βρίσκονται στηνμετεμμηνοπαυσική περίοδο, είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν καρκίνο τουθυρεοειδούς, του ορθού, των νεφρών, του ενδομητρίου, του παχέος εντέρου, τωνωοθηκών και του μαστού.

- Έχετεπερισσότερες πιθανότητες να αμείβεστε καλύτερα: Οι ψηλοί άντρες είναι δυνατόννα κερδίσουν περισσότερα χρήματα σε σύγκριση με τους πιο κοντούς, σύμφωνα μεέρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία.

Τα υπέρ καιτα κατά του να είσαι κοντοί!

- Ζείτεπερισσότερο: Μία πρόσφατη μελέτη στην οποία συμμετείχαν 500 άνδρες στη Σαρδινία,αποκάλυψε ότι οι πιο κοντοί ζουν κατά μέσο όρο 2 χρόνια περισσότερο από τουςπιο ψηλούς. Σημείο αναφοράς για την εξαγωγή των αποτελεσμάτων της μελέτης είναιτο ύψος που είχαν στην ηλικία των 20.

- Έχετεπερισσότερα παιδιά: Σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, οι πιο κοντέςγυναίκες τείνουν να έχουν περισσότερα παιδιά. Οι λόγοι δεν έχουν ακόμηδιευκρινιστεί, ωστόσο οι επιστήμονες θεωρούν ότι σπαταλούν περισσότερη ενέργειαστην αναπαραγωγή. Όσον αφορά τους άνδρες, έχει παρατηρηθεί ότι αυτοί που έχουνμέσο ύψος, έχουν τα περισσότερα παιδιά.

- Είναι πιοπιθανό να αναπτύξετε καρδιακές ασθένειες: Ο κίνδυνος καρδιαγγειακών παθήσεων σεγενικές γραμμές είναι μεγαλύτερος για τους κοντούς ανθρώπους. Μια ανασκόπηση 52μελετών αποκάλυψε ότι οι πιο ψηλοί άνδρες και γυναίκες έχουν περίπου 1,5 φορέςπερισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρδιαγγειακή νόσο.

- Έχετε πιοδυνατό χαρακτήρα και καλύτερη αίσθηση του χιούμορ: Σε αντίθεση με τους ψηλούς,οι πιο κοντοί άνθρωποι εργάζονται πιο σκληρά, είναι πιο σταθεροί στις αποφάσειςτους και έχουν καλύτερη αίσθηση του χιούμορ.