ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το botox βοηθά στη θεραπεία της ακράτειας

Το botox βοηθά στη θεραπεία της ακράτειας

Οι ενέσεις botox θα χρησιμοποιούνται πλέον στο πλαίσιο της θεραπείας για την ακράτεια.

Οι ενέσεις botox θα χρησιμοποιούνται πλέον στο πλαίσιο της θεραπείας για την ακράτεια.

 

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο για την Υγεία και την Άριστη Περίθαλψη (NICE), οι γυναίκες ασθενείς θα έπρεπε να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην ουσία αυτή, η οποία είναι ευρύτερα γνωστή για την δράση της ενάντια στις ρυτίδες.

 

Εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο πάσχουν από ακράτεια, ωστόσο υποφέρουν σιωπηλά λόγω του στίγματος που συνοδεύει την ασθένεια.

 

Τώρα το botox μπορεί να συμβάλει στον καλύτερο έλεγχο του μυϊκού τοιχώματος της κύστης.

 

Το Ινστιτούτο δηλώνει πως το botox θα πρέπει να χορηγείται στα άτομα που πάσχουν από το «σύνδρομο υπερδραστήριας κύστης» και δεν έχουν δει αποτελέσματα από άλλες θεραπείες.

 

Τα αίτια τις πάθησης δεν είναι ξεκάθαρα, ωστόσο τα άτομα που πάσχουν από αυτή αισθάνονται συνεχώς την ανάγκη ενούρησης και αντιμετωπίζουν συχνή διαρροή ούρων πριν προλάβουν να φτάσουν στην τουαλέτα.

 

Η μείωση της κατανάλωσης καφέ και αλκοόλ και οι ασκήσεις του πυελικού εδάφους βοηθούν στον περιορισμό των συμπτωμάτων της ακράτειας, ωστόσο πολλά άτομα χρειάζονται φαρμακευτική αγωγή η εγχείρηση για την καταπολέμηση της πάθησης.

 

Στο σύνδρομο της υπερδραστήριας κύστης, υπάρχει πρόβλημα στον τρόπο με τον οποίο η κύστη ανταποκρίνεται στην ανάγκη ενούρησης, με την έννοια ότι το άτομο αισθάνεται ότι πρέπει να χρησιμοποιήσει επειγόντως την τουαλέτα, με μεγαλύτερη συχνότητα από τη φυσιολογική.

 

Το σύνδρομο επηρεάζει και τα δύο φύλα αλλά συχνότερα τις γυναίκες. Για το λόγο αυτό, οι οδηγίες του Ινστιτούτου –με ισχύ σε Αγγλία και Ουαλία– αφορούν στην εφαρμογή της θεραπείας μόνο σε γυναίκες.

 

Η θεραπεία με botox μπορεί να εμποδίσει τα μηνύματα που αποστέλλει η κύστη στον εγκέφαλο, υποδεικνύοντας την ανάγκη ενούρησης.

 

Η ένεση χορηγείται άμεσα στο τοίχωμα της κύστης μέσω μιας μικρής συσκευής που εισάγεται στην ουρήθρα.

 

Οι κλινικές δοκιμές που έχουν διεξαχθεί έως τώρα υποδεικνύουν ότι η θεραπεία αυτή έχει διάρκεια έως και 6 μήνες, ωστόσο το Ινστιτούτο προειδοποιεί σχετικά με τις πιθανές παρενέργειες.

 

Η ακράτεια είναι μια πάθηση με σοβαρές σωματικές και ψυχολογικές συνέπειες κι έτσι η εξέλιξη αυτή στη θεραπεία της πάθησης μπορεί να αποδειχθεί επαναστατική.