ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το botox βοηθά στη θεραπεία της ακράτειας

Οι ενέσεις botox θα χρησιμοποιούνται πλέον στο πλαίσιο τηςθεραπείας για την ακράτεια.

Το botox βοηθά στη θεραπεία της ακράτειας

Οι ενέσεις botox θα χρησιμοποιούνται πλέον στο πλαίσιο τηςθεραπείας για την ακράτεια.

Σύμφωνα με τοΕθνικό Ινστιτούτο για την Υγεία και την Άριστη Περίθαλψη (NICE), οι γυναίκες ασθενείς θα έπρεπε να έχουνελεύθερη πρόσβαση στην ουσία αυτή, η οποία είναι ευρύτερα γνωστή για την δράση τηςενάντια στις ρυτίδες.

Εκατομμύριαάνθρωποι στον κόσμο πάσχουν από ακράτεια, ωστόσο υποφέρουν σιωπηλά λόγω τουστίγματος που συνοδεύει την ασθένεια.

Τώρα το botox μπορεί να συμβάλει στον καλύτερο έλεγχοτου μυϊκού τοιχώματος της κύστης.

Το Ινστιτούτοδηλώνει πως το botox θαπρέπει να χορηγείται στα άτομα που πάσχουν από το «σύνδρομο υπερδραστήριαςκύστης» και δεν έχουν δει αποτελέσματα από άλλες θεραπείες.

Τα αίτια τις πάθησηςδεν είναι ξεκάθαρα, ωστόσο τα άτομα που πάσχουν από αυτή αισθάνονται συνεχώςτην ανάγκη ενούρησης και αντιμετωπίζουν συχνή διαρροή ούρων πριν προλάβουν ναφτάσουν στην τουαλέτα.

Η μείωση της κατανάλωσηςκαφέ και αλκοόλ και οι ασκήσεις του πυελικού εδάφους βοηθούν στον περιορισμότων συμπτωμάτων της ακράτειας, ωστόσο πολλά άτομα χρειάζονται φαρμακευτικήαγωγή η εγχείρηση για την καταπολέμηση της πάθησης.

Στο σύνδρομο της υπερδραστήριαςκύστης, υπάρχει πρόβλημα στον τρόπο με τον οποίο η κύστη ανταποκρίνεται στηνανάγκη ενούρησης, με την έννοια ότι το άτομο αισθάνεται ότι πρέπει ναχρησιμοποιήσει επειγόντως την τουαλέτα, με μεγαλύτερη συχνότητα από τηφυσιολογική.

Το σύνδρομο επηρεάζεικαι τα δύο φύλα αλλά συχνότερα τις γυναίκες. Για το λόγο αυτό, οι οδηγίες τουΙνστιτούτου –με ισχύ σε Αγγλία και Ουαλία– αφορούν στην εφαρμογή της θεραπείαςμόνο σε γυναίκες.

Η θεραπεία με botox μπορεί να εμποδίσει τα μηνύματα πουαποστέλλει η κύστη στον εγκέφαλο, υποδεικνύοντας την ανάγκη ενούρησης.

Η ένεσηχορηγείται άμεσα στο τοίχωμα της κύστης μέσω μιας μικρής συσκευής που εισάγεταιστην ουρήθρα.

Οι κλινικέςδοκιμές που έχουν διεξαχθεί έως τώρα υποδεικνύουν ότι η θεραπεία αυτή έχειδιάρκεια έως και 6 μήνες, ωστόσο το Ινστιτούτο προειδοποιεί σχετικά με τις πιθανέςπαρενέργειες.

Η ακράτεια είναι μιαπάθηση με σοβαρές σωματικές και ψυχολογικές συνέπειες κι έτσι η εξέλιξη αυτήστη θεραπεία της πάθησης μπορεί να αποδειχθεί επαναστατική.